Πρωταθλήτρια μπασκετ 2016-2017 στην Λέσβο για 9η φορά στην Ιστορία της η Γέρα !(video)

Πρωταθλήτρια για 9η φορά στην Ιστορία της αναδείχθηκε η Γέρα, η οποία επικράτησε με 52-63 επι του Παλλεσβιακού στον δεύτερο τελικό για τους τελικούς της περιόδου 2016-2017.


Η ομάδα της Γέρας βρέθηκε να είναι μπροστά στο +17 όμως η ομάδα του Χρυσουλάκη μείωσε ακόμη και στους 3 σε έναν συναρπαστικό τελικό.

Τελικά, τα αδέρφια Ζεστοί "μίλησαν" με την Γέρα να μένει στον θρόνο της!

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι πρωταθλητές βρίσκονταν μπροστά ακόμη και με 17 πόντους διαφορά, στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου. 

Η ομάδα του Χρυσουλάκη όμως, αντέδρασε, βρήκε το ψυχολογικό σθένος και πάθος να επιστρέψει, φτάνοντας τη Γέρα στους 3, όπως είδατε LIVE σε περιγραφή του Θεόφιλου Μυζίκα (βίντεο)!



Στη συνέχεια όμως 2 "ξερά" τρίποντα του Γιάννη Ζεστού κράτησαν τη Γέρα με τη διαφορά ασφαλείας, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να την φτάσουν παρά την υπερπροσπάθεια.

Στα αξιοσημείωτα, τα γενέθλια του πρωταθλητή πλέον Μιχάλη Σίμου, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα ανδρών(μεταγραφή φέτος απο Αρισβαίο) την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων του!

Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν, η Γέρα μένει στον θρόνο της, με τα αδέρφια Ζεστών να έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια τις ισορροπίες στο νησί μας, κάνοντας την Γέρα να έχει μια δυναστεία απο κύπελλα και πρωταθλήματα, γράφοντας ιστορία!

Φυσικά, ο πρόεδρος της Γέρας Βασίλης Ανδριώτης, για ακόμη μια χρονιά με την πλήρη στήριξη του, κατακτά με την ομάδα του το πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως η προσπάθεια του ανταμείφθηκε!

Πλέον, μένει να δούμε αν η πρωταθλήτρια θα συνεχίσει στην Αθήνα για να διεκδικήσει την άνοδο της, καέτι που δεν έκανε τα προηγούμενα 2 χρόνια! Πάντως, σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν απο τα αποδυτήρια των πρωταθλητών, η ομάδα θα συμμετάσχει φέτος για την διεκδίκηση της ανόδου της και αναμένονται μάλιστα ενισχύσεις παικτών. Περισσότερα θα σας αποκαλύψουμε τις επόμενες ημέρες!

Το φύλλο αγώνα:

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ - ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (52-63)
Διαιτητές: Μαριγλή - Μυλωνάς
Ημίχρονο: 17-32
Δεκάλεπτα: 10-13, 7-19, 23-16, 12-15

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ (Χρυσουλακης): Κομνηνός 17, Σχοινάκης 8, Κλούρας 3(1), Γιαλαμάς 1, Ιορδάνους 7(1), Γραμματικάκης 10(3), Βέτσος 5(1), Τρύπατζης 1

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ(Ζεστός Ι.): Σταμούλης 8(2), Ζεστός Ι. 22(3), Τσαπώνης 4, Ανδρικόπουλος 6(2), Ζεστός Γ. 15(1), Μαντζουράνης 7(1), Μπουρούς 1, Σίμος


Πηγη kalloninews.gr