Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ The Island of Love σε Μυτιλήνη... και Αθήνα

Βρισκόμαστε στο μέσον του φεστιβάλ The Island of Love της ομάδας ΙΔΕΑ, που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, και στο σημείο κορύφωσης των δράσεών του!


Τι είδαμε ως τώρα

Οι πρώτοι καλλιτέχνες, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, James Lane και Εύα Μήταλα και Φελίπε Κατωτριώτης ολοκλήρωσαν τα έργα τους, φιλοτεχνώντας τα γλυπτά πτηνά στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης του φεστιβάλ!

Επιπλέον το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει μια εκπληκτική παράσταση, το Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2, μια μοναδική συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα, τη μαγευτική αφήγηση παραμυθιών από τη Λίλη Λαμπρέλλη άλλα και το ανεπανάληπτο ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού με τη λυρική σοπράνο Μαρία Γαλάνη και την πιανίστρια Ειρήνη Τσολάκη, μέσα στον χώρο του Καθολικού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Επίσης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι τέσσερις (4) εκθέσεις του φεστιβάλ: φωτογραφίας της ΦΕΜ με θέμα «Φως το Ερωτικόν» (Καθημερινές – εκτός Τετάρτης: 7μμ-9μμ, Σ/Κ: 11πμ-1μμ και 7μμ-9μμ), Λέσβιων εικαστικών με θέμα «Τα Φτερά του Έρωτα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (Καθημερινές 11πμ-2μμ και 6μμ-9μμ, Σ/Κ: μόνο 11πμ-2μμ), εικονογραφικού κολάζ της Εμινέ Μπερκάν με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης (Καθημερινές-εκτός Δευτέρας: 11πμ-2μμ και 6μμ-9μμ, Σάββατο: 6μμ-9μμ και Κυριακή: 11πμ-2μμ) και λαϊκής τέχνης με τίτλο «Έρωτας και Πουλιά» στο Επιμελητήριο Λέσβου (Καθημερινά: 11πμ-2μμ και 6μμ-9μμ).

Όλες οι εκθέσεις ολοκληρώνονται στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι επόμενες δράσεις

Το επόμενο διάστημα, και καθώς πλησιάζουμε στην ημέρα γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που αποτελεί την αφορμή του φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται.

Σταδιακά θα φθάσουν στο νησί όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες για να φιλοτεχνήσουν τα γλυπτά πτηνά, στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης του The Island of Love. Το κοινό θα μπορεί να τους παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση και πριν τη δημοπράτησή τους, τα έργα θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Το που ακριβώς θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα και τους επίσημους λογαριασμούς του φεστιβάλ στα social media.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη μια ακόμη μοναδική εκδήλωση στο Θέατρο Αστέγων (Θεοφράστου 24), με τίτλο «Ο Ελύτης συναντά τον Σαίξπηρ» σε ένα performance με θεατρική απαγγελία του "Μονογράμματος" του Οδυσσέα Ελύτη και σονέτων του Σαίξπηρ, που συνοδεύονται με ιδιαίτερες χορογραφίες εμπνευσμένες από την Σαπφώ! Συμμετέχουν οι Μιχάλης Δουκάκης, nomades artcore (Αγάθη Κάλτσα & Καλλιόπη Τακάκη), Εύα Τσούρου και Πάνος Τσετσώνης. (Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ)

Επιπλέον, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συναυλίες της Νένας Βενετσάνου και της Έλλης Πασπαλά αντίστοιχα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι οποίες έρχονται στη Λέσβο, στο The Island of Love για να τραγουδήσουν για την Αγάπη και τον Έρωτα, σε μια και μοναδική εμφάνισή τους.

Προπώληση εισιτηρίων στο Μουσικό Καφενείο, Fisheye στην Επάνω Σκάλα, τα βιβλιοπωλεία “Χαρτί & Μολύβι” στην οδό Ηλία Βενέζη 11 και Book & Art στην οδό Κομνηνάκη 5 στη Μυτιλήνη και το βιβλιοπωλείο Madamadi* στην πλατεία του Μανταμάδου. Πληροφορίες για τα εισιτήρια: http://islandoflove.eu/tickets/

Εκτός των μουσικών συναυλιών και των παραστάσεων, τις επόμενες ημέρες συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους και ένα πάρτι με ζωντανή μουσική στο Be Happy την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν μια ανοικτή συζήτηση με θέμα «Τι χρώμα έχουν άραγε τα φτερά του έρωτα;» στα Κεντρικά Λύκεια, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα ξεκινά και η εικαστική παρέμβαση «Οι γιορτές μας είναι εκρήξεις» της K-Gold Temporary Gallery στο Δημοτικό Θέατρο.

Το φεστιβάλ κλείνει στις 14 Φεβρουαρίου με την εκδήλωση «Η Αγάπη είναι Πολύχρωμη», όπου παιδιά όλων των εθνικοτήτων θα φιλοτεχνήσουν ένα από τα έργα του The Island of Love στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, μια εκδήλωση χορού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στις 8μμ και το closing cocktail party στο Home.

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο www.islandoflove.eu/events

Δράσεις και στην Αθήνα με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ The Island of Love, διοργανώνοντας μια ή περισσότερες επιτελεστικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε δρόμους της Αθήνας, που φέρουν ονόματα πόλεων της Λέσβου. Οι καλλιτεχνικές αυτές δράσεις θα προάγουν την αναγνώριση και κατανόηση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων μιας ή διαφορετικών πολιτισμικών κοινοτήτων.
Η δράση ή οι δράσεις θα διεξαχθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και αν είναι δυνατόν, στις 14/2, καταληκτική ημερομηνία του πρώτου σκέλους του φεστιβάλ The Island of Love, ενώ υπάρχει πρόθεση και συνέχιση της συνεργασίας και μετά την λήξη του, με συμμετοχή φοιτητών και των τριών τομέων της Σχολής (Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική).

Σημειώνουμε, πως το φεστιβάλ The Island of Love διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu
Facebook: https://www.facebook.com/islandoflove.lesvos.greece/
Twitter: https://twitter.com/theislandoflove
Instagram: https://www.instagram.com/theislandoflove