GGO

OYZO

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”- Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων- 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων- 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Αθηνά Ιωσηφέλη, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, παρουσιάζουν το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2017.

Το εν λόγω πρόγραμμα, για την κατάρτιση του οποίου συνεργάστηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών, φορέων και επιχειρήσεων, περιλαμβάνει μια σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις, πολλές εκ των οποίων θα τύχουν των ζωντανών ή μαγνητοσκοπημένων τηλεοπτικών καλύψεων από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους φορείς, που εκτός από το σχεδιασμό, θα συνεισφέρουν δυναμικά και στην υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων και προσκαλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού, να τις παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά. 

Με εκτίμηση,
Για την Οργανωτική Επιτροπή,

    Κώστας Αστυρακάκης          Πάνος Πίτσιος                 Αθηνά Ιωσηφέλλη


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού   Πρόεδρος Μυτιλήνης     Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης LesvosPost.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, ανακοινώνει τον εορτασμό με κάθε λαμπρότητα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, απότμημα των Ιερών Λειψάνων του οποίου ως γνωστόν, βρίσκεται και φυλάσσεται στoν Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως Θεοτόκου, στην πόλη της Μυτιλήνης. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:   


Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 6:30 μ.μ.:

Έκθεση ζαχαροπλαστών στην είσοδο του Θεάτρου, με παρουσίαση του πατροπαράδοτου “γεμάτου”, που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισμα των αρραβώνων, του γάμου, του έρωτα και της αγάπης, καθώς και άλλων γλυκισμάτων (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ημέρες του festival).

Έκθεση εικαστικών τεχνών Λέσβιων καλλιτεχνών, με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ημέρες του festival).

Προβολή αποσπασμάτων ντοκυμαντέρ, για τον “Άγιο Βαλεντίνο … της Μυτιλήνης”. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα τη σχέση της Μυτιλήνης με τον Άγιο Βαλεντίνο. Εισηγητές: Μάκης Αξιώτης, Στρατής Αναγνώστου, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, Αθανάσιος Καλαμάτας, Στρατής Μπαλάσκας, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, 

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού, ώρα 11 π.μ.: Στην αγορά της πόλης και μέσα σ’ ένα διαμορφωμένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό, θα διαδραματιστούν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, με αναφορά στις γαμήλιες τελετές και τον έρωτα. Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, θα δημιουργηθεί μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα. Συμμετέχουν: α) Μοντέλα Ιφιγένεια Τσίκνα & Χαράλαμπος – Άγγελος Χιωτέλλης, β) Χοροαθλητικός Σύλλογος Μυτιλήνης “Danza Pasion”, γ) Χορευτικό σχήμα “Οι χορευτές του φεγγαριού”, δ) Θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη. 

Προκυμαία & Ερμού, από 12:30 μ.μ. – αργά το απόγευμα: Τα  ερωτευμένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυμούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα”. Θα εκτελούνται δύο δρομολόγια. Το πρώτο, με αφετηρία το Παλαιό Δημαρχείο (οδός Νιάνια) και διαδρομή Κουντουριώτη, Αρχιπελάγους, Χίου, Μητροπόλεως, με τερματισμό το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού. Το δεύτερο, με αφετηρία το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού και διαδρομή στην αγορά (κατεύθυνση τα κεντρικά λύκεια), με τερματισμό τη Νιάνια. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και τα ζευγάρια θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, επιτόπου στις δύο αφετηρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην άμαξα θα μπορούν να ανέβουν μόνο ζευγάρια (όλων των ηλικιών) !!    

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Προκυμαία & Ερμού, από 10 π.μ. – αργά το απόγευμα: Τα  ερωτευμένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυμούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” (ακριβώς ίδια δρομολόγια και διαδρομή, με την προηγούμενη ημέρα).     

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7.30 μ.μ.: “Ερωτική μουσική βραδιά”, που περιλαμβάνει: 

Παρουσίαση – εκτέλεση των επικρατέστερων ερωτικών τραγουδιών, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού τραγουδιού. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Νίκος Τσιριγώτης, Νίκος Βερβενιώτης, Τάκης Συρέλης).   

Μεγάλη συναυλία ερωτικού τραγουδιού, από τα μουσικά σχήματα “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ” και  “Τα φώτα απέναντι”, καθώς και από τον ερωτικό τροβαδούρο Τάκη Σωτηρχέλλη.   

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού (Στοά Βεκρέλη), ώρα 11:30 π.μ.: Παρουσίαση παρασκευής του παραδοσιακού γλυκίσματος “γεμάτο”, από τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης”. 

Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού, ώρα 6 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου.
 
Παλαιό Δημαρχείο, ώρα 7:30 μ.μ.: Ομαδική γαμήλια τελετή, από το Δήμαρχο Λέσβου. Ως αποτέλεσμα ανοιχτής πρόσκλησης μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε., τα ζευγάρια που θα θελήσουν να ταυτίσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχουν τη δυνατότητα να τελέσουν τους γάμους τους στη Μυτιλήνη, σε μία ομαδική γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί με κάθε λαμπρότητα.      

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού, ώρα 11:30 π.μ.: Διεξαγωγή παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”. Τα 13 ζευγάρια (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), που γιορτάζουν το “αδαμάντινο ιωβηλαίο – μακροβιότερο γάμο”, θα “βολτάρουν” στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τις δύο μεγάλες “καρδιές του έρωτα”. Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού. 

Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού & Προκυμαία, ώρα 5 μ.μ.: 

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου. Ψαλμωδίες από τη Χορωδία “Animato”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Βερβέρη. Θα ακολουθήσει περιφορά αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χορωδιών και καλλιτεχνών της Λέσβου (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού). Στη λιτανεία θα μετέχουν επώνυμοι Λέσβιοι και καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο μουσικός και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι εκπομπών του STAR, του ΣΚΑΪ, του ALPHA, της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1, του ΤVM και άλλοι.

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7:30 μ.μ.:

Παρουσίαση – απαγγελία των επικρατέστερων ερωτικών ποιημάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού ποιήματος. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Παν. Παρασκευαϊδης, Παναγιώτης Αλεξέλλης, Τάκης Συρέλης).   

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στα τρία ζευγάρια, που προσκεκλημένα θα έρθουν στη Μυτιλήνη, ως οι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού ερωτήσεων για τον “Άγιο Βαλεντίνο … της Μυτιλήνης”, που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στα 13 ζευγάρια της Λέσβου με το μακροβιότερο ευτυχισμένο έγγαμο βίο, από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του festival.

Βράβευση των 3 ζευγαριών – νικητών του παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”, από τους χορηγούς δωροθέτες. 
Μεγάλη συναυλία αγάπης, με το μουσικό σχήμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης LesvosPost.com

ΧΟΡΗΓΟΙ   

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

“LESVOSNEWS.NET”, “RADIO ΑΙΟΛΟΣ 92.8”, “LESVOSPOST.COM”, “KISS FM 101.5”, “ASTRA RADIO 93.2”, “PHILEAS GUIDES LESVOS”

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

“ΕΛΠΕΝ Α.Ε.”, “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΡΥΦΩΝ”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & RENT A CAR

“HELIOTROPE HOTELS”, “LESVION HOTEL”, “OIKIES: SMALL ELEGANT HOUSES”, “SIXT RENT A CAR (ΠΑΝΟΣ ΣΠΑΝΕΛΗΣ)”, “LESVOS CAR (ΣΤΡΑΤΗΣ ΛΟΓΓΙΟΣ)”, “AUTO UNION CAR RENTAL (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛEΙΩΤΗΣ)”

RESTAURANTS – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ  

CAFÉ BAR RESTAURANTS: “ZOUMPOULIS”, “HOME”, “MARINA YACHT CLUB”, “SEA LOUNGE ISTORIKO”, “RETRO”
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ: “ΠΑΡΑΤΑΙΡΟΝ”, “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΚΡΑΙΠΑΛΗΣ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ”

ΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ: “ΚΑΡΝΑΓΙΟ”, “ΜΠΥΡΑΡΙΑ VALHALLA”, “Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ”, “ΡΕΦΕΝΕΣ”, “ΤΖΙΜΗΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ”

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ: “MEATING”, “Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ”, “Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ”

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ, ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
& ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΓΥΜΑΙΚΩΝ:

“ΑΓΡ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΡΑΣ, ΤΑ ΛΕΥΚΑ”, “ΑΓΡ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”, “ΑΓΡ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ”, “ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ”, “ΠΑΝΤΑΖΗΣ”, “ΦΛΟΚΑΚΙ”, “ΦΟΥΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”, “ΦOΥΡΝΟΣ ΜΕ ΞΥΛΑ”

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & ΛΟΙΠΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ      

“ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ”, ”ΜΟΡΦΗ”, “ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΓΓΛΕΖΟΣ”, “ΚΟΣΜΗΜΑ ΒΕΤΣΙΚΑ”, “ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΡΑΛΗ”, “ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ – ΝΥΦΙΚΑ: ΤΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ”, “HONDOS CENTER”, “ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ JORGE”, “ΕΤΟΙΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ: ΑΠΟΨΕΙΣ”, “ΗΧΩ Α.Ε.”

Συνδιοργάνωση – συμμετέχοντες φορείς στην Οργανωτική Επιτροπή: 

Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, Δήμου Λέσβου
Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλ/σμού Δήμου Λέσβου
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου
Εθελοντές – δημότες Μυτιλήνης 

Συντονιστική Επιτροπή Διοργάνωσης Εκδηλώσεων 

Δημήτρης Αβαγιανός, Κώστας Αστυρακάκης, Θεοδώρα Βάλβη, Νίκος Βουδούκης, Αγγέλα Γαλετάκη, Αντώνης Εγγλέζος, Νίκη Ζουμπούλη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, Εύη Κακνή, Ραλλού Μπάγια, Δημήτρης Παραδέλλης, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, Ειρήνη Παράσχου, Πάνος Πίτσιος, Σοφία Φραγκάτου, Μιχάλης Χτενέλλης, Κωνσταντίνα Ψυρούκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com