Συναντήσεις του Δημάρχου Λέσβου με εκπροσώπους Τουριστικών πρακτορείων και το γραφείο ΕΟΤ Σουηδίας

Δήμαρχος Λέσβου από Σουηδία: “Απαιτεί κοινή προσπάθεια και χρόνο αλλά θα επανέλθουμε”


Με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων Ving και Apollo, καθώς και με εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Σουηδία, συναντήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Σουηδία, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός δράσεων που αφορούν την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Λέσβο.

Ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ώστε να επιστρέψουν οι επισκέπτες στο νησί. “Η Λέσβος είναι γνωστή σε όλο το κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη και αυτό αποτελεί ευκαιρία την οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε σωστά ώστε να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συντονισμένη συνεργασία όλων.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Κατά την ενημέρωσή τους οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία που έχει για τους δυνητικούς επισκέπτες της Λέσβου η προβολή θετικών εικόνων και δράσεων όπως η Βράβευση των κατοίκων της Λέσβου και του Δημάρχου από το ίδρυμα Ούλωφ Πάλμε. “ Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε, η εμπέδωση της εικόνας απαιτεί χρόνο αλλά με επιμονή και συνέπεια αποδίδει. Με τον ίδιο τρόπο επιχειρήσαμε και εμείς το 2016 να δημιουργήσουμε μια θετική σύνδεση επιτρέποντας στους επιβάτες μας την δωρεάν μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μαζί με τις αποσκευές τους στη Λέσβου” επεσήμανε ο κ. Ρίκαρντ Στένστρομ.

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ Σουηδίας, κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη και κος Παύλος Μούρμας  τόνισαν ότι το γραφείο τους θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπευθύνους του Δήμου προβάλλοντας δράσεις και διοργανώνοντας δημοσιογραφικές αποστολές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα, θα υπάρξει και συνεργασία του γραφείου ΕΟΤ Σουηδίας, του Δήμου Λέσβου και των πρακτορείων για την διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων που αφορούν τη Λέσβο. “Θα είμαστε κοντά σας σε κάθε βήμα ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να επιστρέψουν σταδιακά οι τουρίστες των Σκανδιναβικών χωρών στη Λέσβο”

Έπειτα ο κ. Γαληνός, στα πλαίσια των προγραμματισμένων συνεντεύξεων μίλησε τον κ. Πέρ Άντερσον του Τουριστικού περιοδικού Vagabond με μεγάλη αναγνωσιμότητα σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, με το οποίο μάλιστα συμφωνήθηκε και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Λέσβο στις αρχές Μαΐου. 


Τέλος, ο κ. Γαληνός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Σεβασμιότατο Κλεόπα, έπειτα από πρόσκληση του ιδίου στα γραφεία της Ιεράς μητρόπολης στον Ιερό ναό Αγ. Γεωργίου στη Στοκχόλμη. Ο Σεβασμιότατος, αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την βράβευση αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της Λέσβου κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες  με τη στάση τους και ιδιαίτερα τους Έλληνες του εξωτερικού, κάτι που αναγνωρίζουν και οι Σουηδοί πολίτες.