Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης «Αποδοκιμάζουμε την στοχοποίηση και τις απειλές εναντίων των γιατρών»

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης


 Από το έγγραφο  αρ.πρωτ.1431/26.01.2017 που υπογράφουν  4 Ιατροί και ο Συντονιστής Διευθυντής του Παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και  που ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών για τις συνθήκες νοσηλείας του απεργού  πείνας Α.Mohamed.,  και που μεταξύ άλλων απευθύνεται  στον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, πληροφορηθήκαμε για τις καταγγελίες  αλληλέγγυων του Α.Μ. για  ιατρικές αυθαιρεσίες  και μεθοδευμένη κατάχρησης εξουσίας.

    Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τις καταγγελίες όπως αναγράφονται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα https://athens.indymedia.org/post/1568520/.

    Επιπλέον ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους της κλινικής για τις ιατρικές & νοσηλευτικές υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στον Α.Μ.   

Με βάση όλων αυτών θέλουμε  να διατυπώσουμε τις παρακάτω θέσεις:

Ο Σ.Ερ.Νο.Μυ. είναι στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών και ειδικότερα όσων  αντιμετωπίζουν πολιτικές διώξεις στην πατρίδα τους.

Όλοι οι ασθενείς Έλληνες , πρόσφυγες , μετανάστες, διωκόμενοι ή μη από στρατιωτικά καθεστώτα έχουν τα ίδια  δικαιώματα νοσηλείας και προστασίας της υγείας τους.
Την απόφαση εισαγωγής, θεραπείας & εξιτηρίου ενός ασθενή έχει αποκλειστικά ο θεράπων ιατρός που λαμβάνει τις αποφάσεις του αποστασιοποιημένος από τις πολιτικές, θρησκευτικές, εθνικές  & άλλες επιλογές & απόψεις του.

Αποδοκιμάζουμε την στοχοποίηση και τις απειλές εναντίων των γιατρών, που θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να κάνουν την δουλειά τους.


Το ΔΣ