Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου «Η παράσταση Μητσοτάκη στην Λέσβο»

Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου


Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο,  υπήρξε αρκούντως αποκαλυπτική των προθέσεων και των πολιτικών σχεδιασμών της «νέας» ΝΔ.

Σε μια άνευ προηγουμένου παράσταση,  ζήτησε δύο διμοιρίες ΜΑΤ για την είσοδο του στο hotspot  της Μόριας,  όταν λίγους μήνες πριν τον ίδιο χώρο επισκέφθηκε ο Πάπας χωρίς να εγείρεται τέτοιο ζήτημα ασφαλείας. Παράλληλα, άδειασε την τοπική οργάνωση της Ν.Δ, η οποία θεωρούσε casus belli τη δημιουργία νέων δομών στο νησί,  ανακοινώνοντας ο ίδιος, ως πρόεδρος της ΝΔ πως η πολιτική του κόμματος τελικά είναι να δημιουργηθούν νέες δομές: τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Στο σημείο αυτό,  ουδείς πρέπει να ξέχνα ποιος και γιατί δημιούργησε τη δομή της Μόριας.

Κατά τα λοιπά,  ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε σε γενικολογίες,  μη δεσμευόμενος για φλέγοντα ζητήματα όπως για παράδειγμα η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Και μια τελευταία διαπίστωση. Ήταν πάλι Φλεβάρης,  όταν το 2004 είχε επισκεφθεί το νησί ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ελπίδα για αλλαγή σελίδας για τον τόπο,  είχε ωθήσει χιλιάδες Λέσβιους να κατακλύσουν την προκυμαία του νησιού. 


Τώρα,  επί αρχηγίας Κυρ. Μητσοτάκη, έγινε γενική επιστράτευση για να γεμίσει το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, δείγμα της αποστροφής της λαϊκής βάσης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του νέου αρχηγού της και την αποδοκιμασία της προσπάθειας μεταστροφής σε ακραίες και καθ’ υπόδειξη οικονομικές πολιτικές.