Μια ονειρική βραδιά στους μαγικούς δρόμους της αφήγησης παραμυθιού στον Παπαδο Γέρας

Η γοητεία των παραμυθιών στη Γέρα!


Μια ονειρική βραδιά στους μαγικούς δρόμους της αφήγησης παραμυθιού, υπό τον ήχο γλυκών μελωδιών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης, στον Παπάδο της Γέρας! Η κ. Λίλη Λαμπρέλλη, καλεσμένη του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, αφηγήθηκε με τρόπο μοναδικό παραμύθια για ενήλικες και όχι μόνο… με τίτλο «Παραμύθια για δύσκολους καιρούς», με τη συνοδεία της μουσικού με το κανονάκι της, κ. Λήδας Ξυδιά.

Η αφηγήτρια αναφέρθηκε και στη σημειολογία των παραμυθιών, αποκαλύπτοντας στους πολυάριθμους ακροατές το νοηματικό υπόστρωμα που κρύβεται κάτω από τη λεκτική επιφάνεια γνωστών και αγαπημένων -ήδη από την παιδική μας ηλικία- παραμυθιών.

Μια πολύ ευχάριστη εμπειρία περίμενε την κ. Λαμπρέλλη και την επομένη όταν, κατά την επίσκεψή της στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, οι λιλιπούτειοι μαθητές του την συγκίνησαν ιδιαίτερα παρουσιάζοντας μια εξαιρετική δραματοποίηση των παραμυθιών της, «Το κοντολαίμικο κοτσύφι» και «Το κρυμμένο νερό», που προετοίμασαν με τη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου. Η συγγραφέας, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο παραμύθια, όπου «μάγεψε» τους μικρούς ακροατές.


Ο γόνιμος και δημιουργικός κύκλος της επίσκεψής της στη Γέρα «έκλεισε» με επίσκεψή της κ. Λαμπρέλλη στο Γυμνάσιο Γέρας, όπου μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης για την τέχνη της αφήγησης και τη μοναδική, διαχρονική γοητεία των παραμυθιών.