Δημιουργούν Προαναχωριακό Κέντρο μεταναστών στη Λέσβο- Έρχονται 50 οικίσκοι στην Λέσβο

Δημιουργούν Προαναχωριακό Κέντρο στη Λέσβο. Εγκρίθηκε η μεταφορά των οικίσκων

Κόντρα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στη Λέσβο, καθώς εγκρίθηκε η μεταφορά 150 οικίσκων προς επισκευή για τη δημιουργία Κέντρων σε Σάμο, Λέσβο και Κω.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υπογράφει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, εγκρίθηκε η προσωρινή παραχώρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 150 ενιαία μεταφερόμενων οικίσκων τύπου  container των είκοσι πέντε (25) τ.μ προς  επισκευή  στις  αποθήκες  Ασπροπύργου για τη  δημιουργία  προαναχωρησιακών  κέντρων  κράτησης αλλοδαπών και ειδικότερα 50 οικίσκων στην Κω, 50 στη Λέσβο και 50 στη Σάμο, επιβεβαιώνοντας τη δημιουργία 3ης υποδομής στο νησί μας (Μαζί με το κέντρο του Καρα Τεπε).


Ο τόπος μας θέλει αναπτυξιακές δομές, και όχι επιπλέον δομές για πρόσφυγες και μετανάστες. Η αποσυμφόρηση του νησιού παραμένει πρώτη επιλογή, σε ένα νησί που θέλουμε να λέγεται τουριστικός προορισμός.

Ας αναλογιστούν οι έχοντες την εξουσία τις πράξεις τους και ας μην ξεχνάνε ότι η Λέσβος πρέπει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί με άλλους τρόπους.