Εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας του έτους 2017 θα διεξαχθούν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γνωστοποιείται ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας του έτους 2017 θα διεξαχθούν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης.


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διεξάγει τις εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας υπό την αιγίδα του ΚΕΓ.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας τους την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1 για παιδιά 8-12 ετών έχουν τα παιδιά αλλοδαπών, αλλογενών και ομογενών που είναι 8–12 ετών (έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 12ο την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους). Πρέπει ωστόσο να συστήνεται στους υποψήφιους ηλικίας κάτω των 16 ετών να μην επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Β2, του Γ1 και του Γ2 επιπέδου, γιατί το περιεχόμενο των εξεταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δε διαθέτουν οι μικρής ηλικίας υποψήφιοι.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας http://www.greek-language.gr/certification/node/15.html ,
έχουν ως εξής:

Επίπεδα
Ημερομηνίες
Εξετάσεις
Α1 (για παιδιά
8-12 ετών) και Α1 (για εφήβους και ενηλίκους)
Τρίτη 16 Μαΐου 2017 (πρωί)
γραπτές*
A2
Τρίτη 16 Μαΐου 2017 (μεσημέρι)
γραπτές*
Β1
Τρίτη 16 Μαΐου 2017 (απόγευμα)

B2
Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 (πρωί)
γραπτές*
Γ1
Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 (απόγευμα

Γ2
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 (πρωί)
γραπτές*
Ποσό Συμμετοχής
Για τα επίπεδα A1 (για παιδιά 8-12), Α1 (για εφήβους και ενήλικους), Α2 και Β1                         65 ευρώ
Για τα επίπεδα B2, Γ1 και Γ2                    73 ευρώ

*          
Αμέσως μετά τις γραπτές εξετάσεις διεξάγονται οι προφορικές.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσες του Λόφου Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για την ακριβή αίθουσα και ώρα των εξετάσεων από την υπεύθυνη των εξετάσεων.

Αιτήσεις δεκτές από 1η  Φεβρουαρίου 2017 έως  19 Μαρτίου 2017

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

     Αίτηση συμμετοχής (διατίθεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html . Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει την ευθύνη διαχείρισης της αίτησης)
     Ερωτηματολόγιο (διατίθεται ηλεκτρονικά ή σε έντυπη μορφή από το Πανεπιστημίο Αιγαίου)
     Επικυρωμένο αντίγραφο έγκυρου αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κτλ.)

Σχετικά με τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης, καθώς και γενικότερες πληροφορίες (όπως επίπεδα και δείγματα εξετάσεων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη των εξετάσεων κα Ντίλιου Αργυρούλα. 
Τηλέφωνα: 6977086327, 2251036005

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκεπτούν την ιστοσελίδα  http://www.greek-language.gr/certification/node/3.html