Με επιτυχία διοργανώθηκε η Γιορτή των Ζευγάδων 2017 στο Ίππειος Λέσβου

Γιορτή των Ζευγάδων 2017 στο Ίππειος Λέσβου


Πιστός στο ραντεβού του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου διοργάνωσε την καθιερωμένη γιορτή των Ζευγάδων, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο γραφικό ξωκλήσι του Αγ.Χαραλάμπους στο Ίππειος.

Η εκδήλωση,ξεκίνησε μετά τη θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγ.Προκοπίου με συνοδεία μουσικής,έφιππων καβαλάρηδων και πλήθος κόσμου κατέληξε στο ξωκλήσι του Αγ.Χαραλάμπους.

Ο ιερέας του χωριού, στη συνέχεια της εκδήλωσης,διάβασε τα ονόματα των ζευγάδων Ιππείου και Συκούντας,ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας χαιρέτησε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση έκλεισε με την διανομή στους προσκυνητές του παραδοσιακού φαγητού που είχε παρασκευαστεί τα ξημερώματα της Κυριακής από μέλη του Συλλόγου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με την ευκαιρία αυτή, τονίζει τη σημασία των εθίμων και παραδόσεων του τόπου, για την διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση για τη συνέχιση αυτής της αποστολής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με το ΔΣ καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης.


O Πολιτιστικός Σύλλογος επίσης ευχαριστεί όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο είτε με την διάθεση πρώτων υλών για την παρασκευή του φαγητού, είτε με οικονομική ενίσχυση, προκειμένου για ακόμα μια φορά να πραγματοποιηθεί η Γιορτή των Ζευγάδων.