GGO

OYZO

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

«Τα Γιούνια» 2017: Συμμετοχή πληρωμάτων στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» της Μυτιλήνης- Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/2

Το “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”


Η Οργανωτική Επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2017: “Τα Γιούνια”, γνωστοποιεί ότι φέτος, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια των Απόκρεω θα διοργανωθούν στην πόλη της Μυτιλήνης διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ανάμεσα σ’ αυτές, πρωτεύοντα ρόλο θα διαδραματίσει και πάλι το παιχνίδι με τίτλο “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”, το οποίο θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ημέρες (17 – 26 Φεβρουαρίου 2017) και θα αποτελέσει τη “ραχοκοκαλιά” πάνω στην οποία θα βασίζονται όλες σχεδόν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης.

Το “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”, αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια κάθε Καρναβαλιού. Προσφέρει έντονες εμπειρίες και συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για τη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Έχει έντονα διδακτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, ενώ αναπτύσσει σε μεγάλο βαθμό την οξυδέρκεια και το πνεύμα συνεργασίας των συμμετεχόντων, αφού οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις περιήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη και διαγωνισμούς με παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές “αναστατώνουν” την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα, ενώ τα θέματα έχουν ως βάση τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης μας.

Το “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”, επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες “κυνηγούς”, αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

Το “παιχνίδι” παίζεται από ομάδες καρναβαλιστών, οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων, που τίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία (1.000 ευρώ το έπαθλο για το πρώτο πλήρωμα και άλλα βραβεία για τους νικητές διαφόρων δραστηριοτήτων).

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://lesvostreasure.wordpress.com, με όλες τις χρήσιμες και αναλυτικές πληροφορίες για το παιχνίδι. Επιπλέον στην ιστοσελίδα αυτή, υπάρχουν οι όροι και η διαδικασία για τη συμμετοχή ενός πληρώματος στο “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”. 

Όσοι μαθητές, φοιτητές ή ενήλικες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν συγκροτώντας ομάδες – πληρώματα (παρέες, οικογένειες, φορείς, επιχειρήσεις, κ.α), πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού ενημερωθούν από την παραπάνω ιστοσελίδα (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2017).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συντονιστές του “Κρυμμένου Θησαυρού”: a) Νίκο Βουδούκη, τηλ. 6982 873314, email: nicholasvoudoukis@gmail.com, β) Βασίλη Σφαγμένο, τηλ. 6978 647108, email: vsfagmenos@gmail.com, και γ) Θεοδώρα Βάλβη, τηλ. 6940 201707, email: doravalvi@yahoo.gr      


Συνδιοργάνωση – συμμετέχοντες φορείς στην Οργανωτική Επιτροπή: 

Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, Δήμου Λέσβου
Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλ/σμού, Δήμου Λέσβου
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Εθελοντές – δημότες Μυτιλήνης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com