Άρωμα Λέσβου στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Ο Σόλων Λεκκας και άλλα 2 ντοκιμαντέρ που έχουν σχέση με την Λέσβο

Πολιτική, κοινωνία, προσωπικές ιστορίες, ανθρώπινα δικαιώματα, τέχνη και φαγητό, βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των ελληνικών ταινιών.

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων που έφτασαν τις 110, συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο 19ο ΦΝΘ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Τρία από αυτά συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, που εγκαινιάζεται στη φετινή διοργάνωση. 

Σε τρεις κατηγορίες συμμετέχει η Λέσβος στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η Λέσβος συμμετέχει με τα ντοκιμαντέρ: Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου, Για μια άλλη ζωή και το Σόλων, ταξίμι στο χρόνο 

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά τα ντοκιμαντέρ και ποιες είναι οι κατηγορίες που συμμετέχουν :

 Απ’ το χθες στο σήμερα:

Ποιος έφερε τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο; Γιατί  αυτή η υπόθεση αποσιωπήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα; Το ντοκιμαντέρ Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου του Γιάννη Ξηρουχάκη αναζητά τα ίχνη του αγίου στη Μυτιλήνη.

Οι πρόσφυγες εκπέμπουν SOS

Μια λεσβία πρόσφυγας από τη Συρία διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Θα φτάσει με μια βάρκα του θανάτου στη Λέσβο και θα καταλήξει στο γερμανικό κοινοβούλιο για να πει την ιστορία της: Για μια άλλη ζωή του Laurent Laughlin.

Τέχνες & γράμματα
Μουσική

Διασώζει μουσικούς θησαυρούς από την ελληνική παράδοση, εκπροσωπώντας μια εποχή που χάνεται. Ο ερασιτέχνης αυτοδίδακτος τραγουδιστής Σόλων Λέκκας πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ Σόλων, ταξίμι στο χρόνο του Γιάννη Αδρίμη.