Ανακοινώνεται το πρόγραμμα με τις 15.000 θέσεις εργασίας!

Στη δημοσιότητα μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης δόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ 


Στη δημοσιότητα μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης δόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) για την κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων κατάρτισης για τη δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας για ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πρόκειται για:
Α) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» και

Β) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών».

Το πρώτο πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό άνω των είκοσι (20) θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι ενισχύσεις του οποίου εντάσσονται στο Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (Καν. 651/2014) με διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».



Πηγή: tilegrafima.gr