Πρωτοφανής χιονιάς στην Μυτιλήνη- Παγοδρόμιο οι δρόμοι όλης της Λέσβου-Με δυσκολία οι μετακινήσεις (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα το πρωί ολόκληρη τη Λέσβο


Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα το πρωί ολόκληρη τη Λέσβο, όπου χιονίζει ακατάπαυστα από τις 09:00 το πρωί, ενώ το έστρωσε ακόμα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Όπως λένε οι παλιοί τόσο χιόνι στην Μυτιλήνη έχουν να δουν έως και 30 χρόνια πριν….

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο έχει μετατραπεί από τον παγετό σε πίστα παγοδρομίου.
Αγία Φωτεινη Μυτιλήνη

Οι τοπικές αρχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ακόμα και ο στρατός βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και σπεύδουν να βοηθήσουν όπου υπάρχουν άμεσες ανάγκες.

Πολλές είναι και οι περιοχές στις οποίες έχουν γίνει διακοπές ρεύματος, ενώ παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα δίκτυα ύδρευσης, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μην έχουν νερό.

Σε κάποιες ορεινές περιοχές το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο….

Να σημειωθεί επίσης, ότι κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία του Νομού Λέσβου αλλά και όλοι οι παιδικοί σταθμοί.

Δείτε βίντεο που κατέγραψε το lesvospost.com από την περιοχή της Αγίας Φωτεινης στην Μυτιλήνη όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες..


Συνεχόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη Λέσβο καθώς έχουν παρουσιαστεί βλάβη σε δύο μονάδες του σταθμού της ΔΕΗ. Η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τις εναλλάξ και εκ περιτροπής διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος «για να μην φτάσουμε σε γενικό blackout» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Αντώνης Κατσάνης.

Αποκλεισμένοι στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ
Από την αστυνομία ανακοινώνεται ότι, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δικτύου του νησιού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα νησιά μας βρίσκονται μπροστά σε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους,  από την πρώτη στιγμή, με όλες τις Υπηρεσίες και όλες τις δυνατότητες, έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

Αποκλεισμένοι στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ
Παρά την κινητοποίηση όλων των τεχνικών μέσων των νησιών μας και τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, υπάρχουν ακόμα  συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο, με αδυναμία αυτόματου και άμεσου απεγκλωβισμού τους.

Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση και την ίδια ένταση, ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά το ταχύτερο δυνατό».
ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΈΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Αποκλεισμένοι στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ



ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΓΗΕΠΕΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ

ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ




ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

ΠΑΡΚΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑΣ






Αγία Φωτεινη