«The Island of Love» στη Λέσβο- Οι πρώτες εκδηλώσεις

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι το ξεκίνημα του The Island of Love στη Λέσβο και έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ένα μέρος των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.


Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 19:00 θα έχουμε την έναρξη με τα εγκαίνια της έκθεσης Λέ-σβιων εικαστικών στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Η έκθεση έχει τίτλο «Τα Φτερά του Έρωτα» και οι εικαστικοί θα συμμετάσχουν με έργα, που δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ! Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι Αργυρώ Καραγκίκα, Μάκης Αξιώτης, Ευδοξία Μουταφτσή, Βατώ Φραντζόγλου, Μαρία Γιαννίκου, Μαρία Καλλιπολίτη, Καίτη Μεσηνέζη, Λουκάς Λουκίδης, Μαρσέλα Κρουζ, Σύλβια Λαϊνά κ.α.

Την ίδια ημέρα, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα ανέβει η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Πρόκειται για την διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τη θεατρική ομάδα «ΙΔΕΑ», με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Μπιμπή και Αθηνά Μουστάκα και τη συμμετοχή του Κώστα Γάκη.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης εικονο-γραφικού κολάζ με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις» της Εμινέ Μπερκάζ στο Αρχαιολογικό Μου-σείο Μυτιλήνης. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και μια σύντομη εισήγηση από τον Έφορο Αρχαιοτήτων δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 21:00 θα έχουμε τη συναυλία της κ. Νένας Βενετσάνου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία της κ. Έλλης Πασπαλά, την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, επίσης στις 21:00.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις του The Island of Love, όπως επίσης και τα σημεία πώλησης και οι τιμές των εισιτηρίων.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πλαισιώνουν την κεντρική δράση του φεστιβάλ, κατά την οποία 14 καλ-λιτέχνες θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν 14 γλυπτά πτηνά, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από το κεντρικό θέμα του φετινού The Island of Love: «Τα Πουλιά». Τα γλυπτά, μετά την φιλοτέχνηση και την έκθεσή τους, θα δημοπρατηθούν, ώστε ένα μέρος των εσόδων να καλύψει έξοδα της διοργάνω-σης και το υπόλοιπο να διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες θα είναι ο διεθνώς διακεκριμένος καλλιτέχνης Χρήστος Κεχαγιόγλου, άλλα και ο Λέσβιος στη καταγωγή, με ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό Νικόλας Βαμβουκλής.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογρά-φο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 32 ατομικές εκθέσεις από το 1981 και σε περισσότερες από 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Δουλειά του μπορού-με να εντοπίσουμε σε πολλές εκδόσεις, ενώ πίνακές του φιλοξενούνται σε γκαλερί, μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο. Είναι μόνιμος συνεργάτης των γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και της THEORAMA ART GALLERY στις Βρυξέλλες.

O Νικόλας Βαμβουκλής ζει και εργάζεται στο Μιλάνο και την Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστή-μιο Κρήτης, στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στη Nuova Accademia di Belle Arti Milano. Η πρακτική του περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, performances και project επιμέλει-ας, που έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Prague Quadrennial, Triennale Milano, Tate Modern, STOFF Stockholm, Goldsmiths Visual Cultures Society, Roman Susan Gallery και Fondazione Sandretto Re Rebaudengo ενώ έχει συνεργαστεί με το Bejart Ballet Lausanne και το Marina Abramović Institute.Είναι curatorial fellow στη FABRICA (Benetton Group) καθώς και ι-δρυτής της K-Gold Temporary Gallery.

Σημειώνουμε, πως το φεστιβάλ The Island of Love διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Του-ρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.


Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu
Facebook: https://www.facebook.com/islandoflove.lesvos.greece/ 
Twitter: https://twitter.com/theislandoflove 
Instagram: https://www.instagram.com/theislandoflove