Στην Μυτιλήνη αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενότητας Τσανάκαλε-Συζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Τσανάκαλε (pics)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ

Σε συνέχεια των συστηματικών επαφών του Δήμου Λέσβου και έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Λέσβου, αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενότητας Τσανάκαλε, που επισκέπτεται χθες και σήμερα το νησί μας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε, κ.  κ. Bekir Sitki Dag, συναντήθηκε το απόγευμα με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, παρουσία των Αντιδημάρχων Κώστα Αστυρακάκη και Κώστα Κατσαρού των Εντεταλμένων Συμβούλων, Παναγιώτη Κατσαβέλλη και Γιάννη Αμπουλού, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού Μιχάλη Ταμβακέλλη και του Δημοτικού Συμβούλου Στρατή Δαγκλή.

Στην Τουρκική αποστολή, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε, συμμετέχουν ο Διευθυντής Τουρισμού – Πολιτισμού της ευρύτερης Περιφέρειας Τσανάκαλε, Kemal Dokuz, ο Πρόεδρος της TURSAB Περιφέρειας Τσανάκαλε, κ. Turgay Kilic, ο Πρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Τουρισμού της Π.Ε. Τσανάκαλε, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό. 

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης και εποικοδομητικής αυτής συνάντησης και αφού ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με λιμάνια της Περιφέρειας του Τσανάκαλε, καθώς και η καλλιέργεια και ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού, παιδείας κ.α.

 Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία ειδικών ομάδων εργασίας, που θα εξετάσουν τόσο τις λεπτομέρειες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης όσο και την εξειδίκευση της συνεργασίας στους υπόλοιπους τομείς, με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες στοχεύσεις.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Τσανάκαλε, και τα μέλη της αποστολής έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα παραπάνω και ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο για την ενημέρωση, την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και την εγκάρδια φιλοξενία, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Τέλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη σύνδεση της Λέσβου με νέους προορισμούς  Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την Αντιδήμαρχο του Κουτσούκουγιου , με την οποία συζητήθηκε εκτενώς η σύνδεση με την πύλη εισόδου της Πέτρας.