Κοπή βασιλόπιτας και απολογισμός δράσης για τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η πρώτη για το 2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η πρώτη για το 2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» κατά την οποία έγινε και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, παρουσία των εργαζομένων στις διοικητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, παρουσίασε συνοπτικά τον Απολογισμό Δράσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου για το έτος 2016.
«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1/1/2016- 31/12/2016

Ως γνωστόν η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας δια μέσου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Οι δυνητικές αρμοδιότητες- δράσεις του Οργανισμού βασίζονται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες. Για τις υποχρεωτικές αρμοδιότητες του- επισκευές, προμήθειες κ.λ.π.- και τις μισθοδοσίες των 153 εργαζομένων του , δαπανήθηκαν περίπου 5.000.000 ευρώ.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν- ωφεληθήκαν από τις δομές και παροχές του Οργανισμού μας, 22.300 δημότες μας.

Κατόπιν διεκδίκησης μας είμαστε  δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ-  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, απο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, με διάρκεια προγράμματος 2015-2020 και προϋπολογισμό για τον Δήμο Λέσβου, για το έτος 2016 της τάξης του 1.250.000, από τον οποίο μεταφέρεται στο 2017 ποσό 1.210.486 προς υλοποίηση.


                            ΤΕΒΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

  Μοιράστηκαν συνολικά 115 τόνοι τροφίμων (68.000 κιλά φρούτων και 47.000 κιλά τροφίμων)  σε απόρους δικαιούχους του ΤΕΒΑ- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του οποίου είμαστε δικαιούχοι-και στους ωφελούμενους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Στηρίξαμε με παροχή ειδών διατροφής: τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και του Ιερού Ναού Πλωμαρίου, το Νοσοκομείο μας, το Ίδρυμα «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» Αγιάσου, τα Γηροκομεία Μυτιλήνης, Πλωμαρίου και Αγίας Παρασκευής, το Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου μας, το «Σιτίζω» Καλλονής, το Σωματείο Περίθαλψης Σίτισης «Ο Καλός Σαμαρείτης» Άντισας,  το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου, τον Σύλλογο με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και το Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «Η Κυψέλη». Συνδημιουργήσαμε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλονής.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΑΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Υλοποιήθηκε παροχή καθημερινών γευμάτων από το  συσσίτιο απόρων για 100 άπορους Δημότες μας, αξίας 128.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Στο Κοινωνικό μας Ιατρείο, Φαρμακείο και Οδοντιατρείο, κατά το ανωτέρω διάστημα,  εξυπηρετήθηκαν 1.830 άποροι και ανασφάλιστοι δημότες μας. Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί αντιγριπικοί, για HPV, Ηπατίτιδας Α, σε ανασφάλιστους Δημότες μας και ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, διφθερίτιδας, τετάνου, κοκίτη, ανεμοβλογιάς, πνευμονιόκοκκου κ.λ.π. σε ανασφάλιστα παιδιά. Πραγματοποιήσαμε επίσης δωρεάν παιδιατριακούς,  παιδο-οδιαντρικούς ελέγχους, δωρεάν Αναπνευστικό έλεγχο στην περιοχή της Καλλονής, δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Κατά την σχολική χρονιά 9/2015-2016 φοίτησαν 90 άποροι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πέντε μαθητές μας της Γ Λυκείου εισήχθησαν σε ΑΕΙ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ
.
Στις ομάδες γονέων και εφήβων γίνεται συμβουλευτική για 100 γονείς και εφήβους.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Στην Τράπεζα Εργασίας του Οργανισμού μας απευθύνθηκαν 138 ανειδίκευτοι δημότες μας, εκ των οποίων οι 89 απόκτησαν εργασία.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Δώσαμε την δυνατότητα, στους άπορους Δημότες μας, δικαιούχους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, να υποβάλουν δωρεάν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1)      ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Ως γνωστόν ο Δήμος μας, υπέβαλε ως δικαιούχος φορέας, πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο», για την πράξη «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας» σύμφωνα με την Α.Π.οικ.434/19-2-2016 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Βορείου Αιγαίου, προκειμένου  να εξασφαλίσουμε την συνέχιση  της λειτουργίας του Ξενώνα μας, για τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους.

Η πρόταση μας αυτή εγκρίθηκε, με ένταξη πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου και χρηματοδότηση μέχρι 30/11/2018 με συνολικό προϋπολογισμό 579.722,88 ευρώ.

Το 2016 περιθάλψαμε και φιλοξενήσαμε στον Ξενώνα μας,  30 γυναίκες και παιδιά.
2) ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ Με την συμμετοχή του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου» στο Πρόγραμμα αυτό, εξασφαλίσαμε την δωρεάν φοίτηση σε 157 βρέφη και νήπια στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας και την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

3) ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης που υποβάλαμε   στις 29/9/2016, ως Οργανισμός, δηλαδή  το ΝΠΔΔ "Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης" του Δήμου Λέσβου,  στα πλαίσια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Βορείου Αιγαίου,  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την δημιουργία "ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ", προϋπολογισμού 599.280,00 €.  

Η προτεινόμενη πρόταση μας- πράξη αφορά στην δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και της υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Λέσβου για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Η εγκεκριμένη πρόταση μας  αφορά την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, είναι διευρυμένη και  περιλαμβάνει και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό ΡΟΜΑ, καθώς και Παράρτημα για παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, νομίμως διαμένοντες. Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την δημιουργία του Κέντρου μας αυτού είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού-  ΑμεΑ, Ρομά κ.λ.π. και γενικότερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται.

4) "ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ"

 Συνεχίζοντας την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας, προκειμένου να βοηθηθούν οι Δημότες μας που διαβιούν σε συνθήκες φτώχιας, λάβαμε έγκριση στην από 30/9 πρόταση του  ΝΠΔΔ "Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης" του Δήμου Λέσβου,  προς χρηματοδότηση στα πλαίσια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Βορείου Αιγαίου, για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με τίτλο "ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ" και προϋπολογισμό 243.360,00 €.  Η πράξη αφορά στην δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη των Δομών παροχής βασικών αγαθών και συγκεκριμένα Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Καταθέσαμε 6 προτάσεις έργων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, για έγκριση χρηματοδότησης, στο  πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», στον Άξονα Προτεραιότητας 2β «Υποδομές υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  μετά απο Πρόσκληση με αρ. πρωτ. 3087, με Κωδικό: ΒΑ_ΕΤΠΑ_9a_18 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

 Οι προτάσεις που υποβάλαμε αφορούν την  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 1.747.536,93 ευρώ και συγκεκριμένα:

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Προϋπολογισμού       733.747,42 €

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Προϋπολογισμού       193.706,88 €

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΕΣΣΟΥ
Προϋπολογισμού       168.079,11 €

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΜΦΙΛΩΝ
Προϋπολογισμού       197.610,66 €

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΡΑΓΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
Προϋπολογισμού      186.500,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Προϋπολογισμού      267.892,94

Όπως προκύπτει υποβάλαμε προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.747.536,93 ευρώ, σε μια πρόσκληση με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ για όλο το Βόρειο Αιγαίο, ελπίζοντας στην υποσημείωση της πρόσκλησης ότι δίνατε να αυξηθεί το αναφερόμενο ποσό, μιας και η δική μας θέληση είναι να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ως Δήμος

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΕΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Μετά από διεκδίκηση μας καταφέραμε ο Δήμος μας το 2016 να είναι στους 30 Δήμους, δικαιούχος του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας.
Έτσι ο Δήμος Λέσβου, με την συνδρομή των υπαλλήλων του,  είναι ο ΠΡΩΤΟΣ Δήμος της Χώρας (από τους 30 συνολικά δικαιούχους Δήμους), με 3.141 αιτηθέντες- ωφελούμενους του ΚΕΑ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΑΡΑΝΤΑΜΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ 2016, από την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Υλοποιήθηκαν επίσης μια σειρά  Ενημερωτικών Ημερίδων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τις Δερματοπάθειες, την Ισορροπία στην Τρίτη Ηλικία, για την Βία κατά των Γυναικών κ.λ.π. κ.λ.π.

            Μια σειρά από δράσεις μας είχαν στόχο την Τρίτη Ηλικία, με φυσικοθεραπείες, κατ’ οίκον νοσηλεία, εκδρομές, συνεστιάσεις κ.λ.π.
            Για Πρώτη φορά, εγκαταστήσαμε Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λέσβου, με ηλεκτρονική μοριοδότιση εξασφαλίζοντας ΑΠΟΛΥΤΑ την διαφάνεια και την Ισοτιμία των πολιτών, προς  αποφυγήν  κάθε καχυποψίας.

            Πραγματοποιήσαμε Εθελοντική Αιμοδοσία με την συγκέντρωση 20 μονάδων αίματος τις οποίες και παραδώσαμε στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Πέραν του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας, σημαντικό έργο επιτελεί   τo Τμήμα  Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας. 
Πιο συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά και συντάχθηκαν κατάλογοι δικαιούχων για 1357 δικαιούχους προνοιακών  επιδομάτων, συνολικού ποσού 5.313.424,38 ευρώ τα οποία και καταβλήθηκαν στους εν λόγω δικαιούχους το 2016. 

Πραγματοποιήθηκαν 65 εκδόσεις νέων βιβλιαρίων υγείας για ανασφαλίστους Δημότες μας και 202 ανανεώσεις απόρων δημοτών μας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Εκδόθηκαν 65 Πιστοποιητικά Οικονομικής Αδυναμίας για την δωρεάν έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο μας  άποροι δημότες μας με σοβαρά προβλήματα όπως: υγείας που δεν αντιμετωπίζονταν στο νησί μας, πυρκαγιών κ.λ.π. 

Ελέγχθηκαν και εκδόθηκαν άδειες λειτουργίας και επαναλειτουργίας για 6 ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Κλείνοντας οφείλω να τονίσω ότι:

« στο μεγαλύτερο μέρος της πραγμάτωσης των δράσεων μας,  στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, Μεγάλοι μας Χορηγοί ήταν οι ίδιοι οι Δημότες μας, τους οποίους και Ευχαριστούμε από καρδιάς για το Μεγαλείο της Εθελοντικής τους προσφοράς!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο και  στους εργαζομένους του Οργανισμού μας, γιατί και το 2016 αποδείξαμε  ότι όταν υπάρχει συναίσθηση της ευθύνης και διάθεση για δουλειά η ομάδα προχωρά.

Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά και ελπίζω ότι θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική, πέρα από κάθε άλλη σκοπιμότητα, ούτως ώστε  και  το 2017 να συνεχίσουμε στον τομέα μας, όλοι μαζί, να εργαζόμαστε σε αυτό που έξι χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε, γνωρίζουμε και μπορούμε: την συμπαράσταση και ανακούφιση, με κάθε τρόπο, των συνανθρώπων μας, όπως άλλωστε έχουμε καθήκον και υποχρέωση.»