ΟΧΙ των Λογοθεραπευτών της Λέσβου στον εκβιασμό του κράτους και του ΕΟΠΥΥ

ΟΧΙ  των Λογοθεραπευτών της Λέσβου


Αγαπητοί γονείς,

Όπως και σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, σήμερα οι Λογοθεραπευτές Λέσβου, στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας τους τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με σκοπό να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα στην Ειδική Αγωγή.

Σε όλους ήταν έκδηλη η ανησυχία τόσο για το επαγγελματικό μας μέλλον όσο και για το μέλλον των παιδιών που έχουμε αναλάβει και των οικογενειών τους.

Με γνώμονα τις ποιοτικές υπηρεσίες στη Λογοθεραπεία και την ουσιαστική συνεργασία που έχουμε μαζί σας τόσα χρόνια ευελπιστούμε ότι το ομόφωνο ΟΧΙ, των Λογοθεραπευτών της Λέσβου αλλά και των περισσοτέρων νομών της Ελλάδας, στον εκβιασμό του κράτους και του ΕΟΠΥΥ (πλέον ΕΦΚΑ), το ΟΧΙ στις συμβάσεις με τη μορφή που έχουν σήμερα θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που αποφασίζουν εάν θα δώσουν στην Ειδική Αγωγή αυτά που της αξίζουν.

 Παρακαλούμε, προς ενημέρωσής σας, να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε την Ανοιχτή Επιστολή προς Γονείς και Φορείς του ΣΕΛΛΕ και την Ανοιχτή Επιστολή για τους Γονείς του ΠΣΛ-Λ.

Με εκτίμηση,

Οι Λογοθεραπευτές Λέσβου:

Αναγνώστου Πελαγία
Μεϊμάρη Χρυσάνθη
 Κέλλη Ελένη Ασβεστά
Παρασκευή Ραφτέλη
Αναστασία Μόσχου
Μαρία Γιαννιόγλου
Ιγνάτης Τυριακίδη
Βαρβάρα Περκαντή
Κωνσταντίνα Χατζηεμμανουήλ
Αδριανή Χορέβας
Κώστας Χατζόγλου
Ελένη Αδαμπατά
Κατερίνα Βερβέρη
Γεωργία Ρεπάνη Ευστρατία
Σουγιουλτζή Ουρανία
Σταυρακέλλη Στέλλα
Καλίτσα Όλγα
Καλφαγιάννη Ειρήνη
Μαυρουδή Μαρία


Η παρούσα επιστολή αφορά όλους μας: γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές, δασκάλους και όσους ενεργά ασχολούμαστε με την θεραπευτική παρέμβαση- διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων που χρήζουν ειδικών θεραπειών για την εκπαίδευση ή και την επιβίωσή τους.

Αφορά όμως και όλους εσάς που απλά είστε Άνθρωποι, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι ιδιώτες είναι οι μόνοι που παρέχουν συστηματικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ειδικής αγωγής (Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Συμβουλευτικής, Ψυχολογικής Υποστήριξης) όταν όλο το δημόσιο καταρρέει. Οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής που παρέχονται στην Ελλάδα ιδιωτικά, αποτελούν πρότυπο διαχείρισης περιστατικών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες από το εξωτερικό (Αγγλία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ κ.α.) ακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα βραχείας ή/ και μακράς διάρκειας σε χώρους στην Ελλάδα.

 Η λογική του κυρίου Μπερσίμη, Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σαφή μείωση των εξειδικεύσεων και των μετεκπαιδεύσεων των θεραπευτών, εφόσον δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, με συνέπεια την έκπτωση της ποιότητας των παρεχόμενων θεραπειών.

Η επιστημονική κατάρτιση και η επαγγελματική ακεραιότητα δεν θα αποτελούν πλέον κριτήριο επιλογής θεραπευτή, αλλά η επιλογή θεραπευτή θα γίνεται με κριτήρια οικονομικά και κριτήρια εντοπιότητας. Η θεραπευτική σχέση καταλύεται. Σας καλούμε όλους να αφυπνισθείτε και να κινητοποιηθείτε λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ισοπέδωση που ο κύριος Μπερσίμης ως Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσπαθεί να προκαλέσει με τη σύμβαση-έκτρωμα, στις ζωές τόσων οικογενειών που ήδη ταλαιπωρούνται καθημερινά με μικρότερες ή μεγαλύτερες σωματικές ή/ και πνευματικές αναπηρίες στους κόλπους τους.


Με εκτίμηση Τα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)