Συμπαράσταση στους Πυροσβέστες της Λέσβου και Αλληλεγγύη στον Αιγύπτιο απεργό πείνας στην Μυτιλήνη από την ΑΔΕΔΥ Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συμπαράσταση στους Πυροσβέστες

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους Πυροσβέστες που έχουν γίνει και αυτοί θύματα των συμβατικών μνημονιακών δεσμεύσεων όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμόζει τις αποικιακού τύπου «διευκολύνσεις» στους κάθε είδους επενδυτές.  

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση των 12 Περιφερειακών Αεροδρομίων εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα των «επενδυτών» και συγκεκριμένα της Κοινοπραξίας «FRAPORTSLENTEL», με την επιπλέον «παροχή» υπηρεσιών πυρασφάλειας προς αυτούς.
Σε υλοποίηση των παραπάνω η φυσική και πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), εντελώς αντιδημοκρατικά χωρίς καν τη γνώμη των πυροσβεστών, μεθοδεύει, με αφορμή τη στελέχωση των 12 Περιφερειακών Αεροδρομίων από το Πυροσβεστικό Σώμα, αιφνιδιαστικές και χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια μετακινήσεις δεκάδων υπαλλήλων του Π.Σ. προς αυτά.
            Ουσιαστικά καταργεί τον Κανονισμό Μεταθέσεων, γεγονός που επιφέρει ιδιαιτέρως δυσμενείς συνέπειες για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, δεδομένου ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους για ασφαλές και σταθερό υπηρεσιακό καθεστώς, με τον κίνδυνο για αυθαίρετες και χωρίς κριτήρια μετακινήσεις ανά την Ελλάδα και τη μετατροπή τους σε υπαλλήλους ιδιωτών, αφού οι υπάλληλοι αυτοί θα στελεχώνουν αποκλειστικά και μόνο τα μεταβιβασθέντα Περιφερειακά Αεροδρόμια, χωρίς καμιά παροχή υπηρεσίας προστασίας των πολιτών από κινδύνους πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών στην υπόλοιπη περιοχή εγκατάστασής τους.

            Έτσι, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), από την προσεχή αντιπυρική περίοδο θα λείψουν 338 Πυροσβέστες που θα μετακινηθούν για τα αεροδρόμια και άλλοι 400 περίπου για τις εθνικές οδούς με αποτέλεσμα να  υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός κίνδυνος για την πυρασφάλεια της χώρας και την ασφάλεια του Ελληνικού λαού.

Για το νησί της Λέσβου σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Β. Αιγαίου, από την Π.Υ. Μυτιλήνης  σε σύνολο 35 Μονίμων μετατίθενται 14, στο Πλωμάρι σε σύνολο 9 Μονίμων μετατίθενται 5, στην Καλλονή  σε σύνολο 12 Μονίμων μετατίθενται 4 και στην Αγιάσο σε σύνολο 14  Μονίμων μετατίθενται 4, δηλαδή σε σύνολο 70 Μονίμων μετατίθενται 27 πυροσβέστες. Σημειωτέον ότι οι συμβάσεις των πενταετών πυροσβεστών λήγουν στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, οι οποίοι ανέρχονται σε 58 σε όλο το νησί.

ΑΠΟΔΕΙΚΝYΕΤΑΙ ΟΤΙ το κόστος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση για τον λαό, καθώς εκτός από την απώλεια δημόσιας περιουσίας θα πληρώνει ακόμα και τις υπηρεσίες πυρασφάλειας των «επενδυτών» και την ίδια ώρα θα μένει ακάλυπτος για τις ανάγκες του σε πυρασφάλεια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

Καταγγέλλει ως μνημείο αντιδημοκρατικής και δεσποτικής συμπεριφοράς την πρακτική της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Π.Σ. να προωθεί για επεξεργασία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση και διαβούλευση με τους φορείς των υπαλλήλων, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα συμφέροντα των ιδιωτών τίθενται υπεράνω όλων και ιδιαίτερα των υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος.  

Καταγγέλλει την απειλούμενη αποψίλωση και περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών άμεσης προστασίας των πολιτών από το αναγκαίο προσωπικό και τη διακινδύνευση των συμφερόντων και αναγκών του Ελληνικού Λαού στο όνομα της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.  
Καταγγέλλει το απειλούμενο ξεσπίτωμα δεκάδων υπαλλήλων του Π.Σ. και τη διατάραξη της ομαλής οικογενειακής ζωής και του οικογενειακού προγραμματισμού τους, που συνιστούν αναγκαίους όρους και ουσιώδη προϋπόθεση για την εκ μέρους τους απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των Πυροσβεστών και απαιτεί μαζί τους :  

Την άμεση ανάκληση κάθε Διαταγής ή άλλης υπηρεσιακής ενέργειας που κατατείνει στα παραπάνω.  

Την άμεση ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.  
Να τεθεί τέρμα στο ξεπούλημα με τις αποικιακού τύπου συμβάσεις με τους ιδιώτες επενδυτές που τα παίρνουν όλα.

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγώνες των πυροσβεστών  και θεωρεί  ότι   οι εξελίξεις αυτές θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία  της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των κλιμακίων, αδυνατώντας ουσιαστικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και για το σημαντικό δασικό πλούτο του νησιού  μας .

Διεκδικούμε:

Την άμεση μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Την άμεση αντικατάσταση με μόνιμο προσωπικό όλων των μετατιθέντων.
Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων και την κάλυψη όλων των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κλιμακίων της Λέσβου.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη  στον Αιγύπτιο απεργό πείνας ΜohamadΑbdelgawad

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Αιγύπτιο απεργό πείνας ΜohamadΑbdelgawad, που βρέθηκε ως πρόσφυγας στον τόπο μας και κινδυνεύει μέσω της απέλασης να καταλήξει στα χέρια των διωκτών του, δηλαδή του δικτατορικού καθεστώτος Σίσι.
O Μohamad εγκατέλειψε την Αίγυπτο, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του από το δικτατορικό καθεστώς της  χώρας του, επειδή  δημοσίευσε υλικό στο οποίο καταγράφονταν δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που συντάραξαν τη χώρα. Από τον  Απρίλιο του 2016 βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, ενώ από τις 12 Δεκέμβρη 2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου, επειδή  απορρίφθηκαν  οι  αιτήσεις  του για άσυλο. Εκεί άρχισε και ο πιο αποφασιστικός αγώνας του, με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του.

Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ την Παρασκευή 13 Γενάρη 2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, η οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Η υγεία του Μohamad  όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγουν με συνέπεια τον ταξικό πόλεμο ενάντια στους Έλληνες και μετανάστες εργαζομένους στη χώρας μας προσπαθούν ταυτόχρονα να μετατρέψουν τους πρόσφυγες που ξεριζωμένοι και διωκόμενοι φτάνουν στα νησιά μας σε εξιλαστήρια θύματα.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του MohamadAbdelgawad.
Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.
Οι γιατροί του να αφεθούν απερίσπαστοι να ασκήσουν το έργο τους.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.