Διευκρινήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό στην Λέσβο

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αφορά στην καραντίνα που ισχύει στη Λέσβο λόγω του καταρροϊκού, κάνουμε γνωστό στους κτηνοτρόφους της Λέσβου τα ακόλουθα:


Σε συνάντηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αδαμίδη με το Γενικό Διευθυντή Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θωμά Αλεξανδρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 29/12/2016, εξετάστηκαν οι διαδικασίες άρσης της καραντίνας, η οποία ισχύει από το 2008. Ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι ο σχετικός φάκελος θα υποβληθεί και θα υποστηριχθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη διάρκεια της συνάντησης δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ενδεχόμενη παράταση 1,5 χρόνου στην καραντίνα, όπως φέρεται στο δημοσίευμα ότι αναφέρει ο Βουλευτής  κ. Πάλλης.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιμετωπίζει το εξαιρετικά σημαντικό αυτό πρόβλημα με τη δέουσα προσοχή και ευθύνη, άλλωστε το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου στη Λέσβο προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση και να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.