Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης σε πολλές περιοχές της Λέσβου από τον χιονιά

Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης

Τις διακοπές ύδρευσης σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, τα σπασμένα ρολόγια και τους σωλήνες και κάθε είδους άλλη βλάβη που εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία και οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Αντώνη Γιαννάκη, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ενώ όσο περνά η ώρα και ξεπαγώνουν οι σωλήνες ύδρευσης, διαπιστώνονται ζημιές.

«Τα συνεργεία μας εργαζόταν σε διάφορες περιοχές της Λέσβου μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Οι ζημιές είναι τόσες πολλές, που δεν έχουμε μπει καν στη διαδικασία να τις μετρήσουμε. Οι βλάβες καταγράφονται συνεχώς και αυξάνονται ώρα με την ώρα, καθώς εξαιτίας της παγωνιάς έχουν σπάσει πολλοί σωλήνες ύδρευσης. Σήμερα (σσ χθες) αντιμετωπίσαμε βλάβες σε Μιστεγνά, Μπαλτζίκι και άλλες περιοχές, ενώ δεν έχουμε καθόλου εικόνα για το Μανταμάδο, που εξακολουθεί να είναι παγωμένος. Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε τις βλάβες του δικτύου, που εντοπίζονται κυρίως στα χωριά μας και στη συνέχεια να αντικαταστήσουμε τα σπασμένα ρολόγια με καινούργια. Αυτά όλα φυσικά, δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, γι' αυτό ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας».

Χωρίς νερό έμεινε την Τετάρτη η περιοχή της Μήθυμνας για πολλές ώρες, εξαιτίας δύο μεγάλων βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης.

Η διακοπή νερού, σε συνδυασμό με την 24ωρη διακοπή ρεύματος πριν δύο μέρες στο χωριό, έφερε στα όρια την αντοχή των κατοίκων, που δοκιμάστηκαν έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Θ. Ανδριώτη, οι δύο σοβαρές βλάβες αποκαταστάθηκαν χθες το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα πήραν νερό όλα τα σπίτια του χωριού.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης