GGO

OYZO

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το θάνατο μετανάστη στη Μορια

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφορικά με την είδηση δεύτερου θανάτου μετανάστη στη Μόρια της Λέσβου


"Ανησυχία και προβληματισμό" εκφράζουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το δεύτερο θάνατο μετανάστη στη Μόρια. Όπως αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ "η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση". 

Όπως σχολιάζουν για τους υπεύθυνους "αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν για να σώσουν όση αξιοπρέπεια τους έχει μείνει". Αντιδράσεις όμως είχαμε για το θέμα και από το Ποτάμι. 

"Η κυβέρνηση, σχεδόν δύο χρόνια μετά, παραμένει αδιάφορος θεατής" σχολιάζουν και τονίζουν πως "λύσεις υπάρχουν, με το όποιο "κόστος" να είναι σαφώς μικρότερο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή τους θανάτους προσφύγων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου και Σάμου:

Εκφράζουμε την οδύνη μας αλλά και βαθιά ανησυχία και προβληματισμό για τους πρόσφατους θανάτους νέων ανθρώπων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Σάμο. Κανείς αρμόδιος δεν έχει προβεί, μέχρι σήμερα, σε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στην απέλπιδα προσπάθεια να προστατευθούν από το κρύο.

Κανείς αρμόδιος δεν εξέφρασε, έστω και τυπικά, τη λύπη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Σιωπή "αναισθησίας" ή ενοχής;

Αν η προστασία της αξιοπρέπειας των ανθρώπων οφείλει να είναι η προτεραιότητα μιας ευνομούμενης πολιτείας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση.

Καθημερινά όμως βλέπουμε ότι, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αξία της ανθρώπινης ζωής υποχωρεί.

Η  απεργία πείνας του Αιγύπτιου Μοχάμαντ Α. συνεχίζεται  για πάνω από 45 ημέρες χωρίς καμία απάντηση. Η ζωή του πλέον είναι σε κίνδυνο. Όμως οι "παράπλευρες απώλειες" της προσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης συγκαλύπτονται με κυνισμό και πρωτοφανή, για αυτήν την κυβέρνηση, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό.

Αναμένουμε από την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Καραγγελή και τον άφαντο Γενικό Γραμματέα Υποδοχής κ. Σαλτερή μέχρι τους κ.κ. Μπαλάφα και Μουζάλα εξηγήσεις και την ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί. Απαιτούμε άμεσες λύσεις ώστε να δοθεί διέξοδος στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι πρόσφυγες που βρίσκονται υπό την ευθύνη τους.

Αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν για να σώσουν όση αξιοπρέπεια τους έχει μείνει.

Το σχόλιο του Ποταμιού

Και δεύτερος άνθρωπος νεκρός στη Μόρια

Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αιγύπτιου που προσπαθούσε να ζεσταθεί στη σκηνή του στη Μόρια της Λέσβου, καλούσαμε την κυβέρνηση "να ξυπνήσει". 

Καμία αντίδραση, κανένα ενδιαφέρον, καμία δυστυχώς πρόνοια για βελτίωση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, ειδικά στα νησιά. Ο δεύτερος θάνατος ανθρώπου, ενός Σύρου πρόσφυγα, με πανομοιότυπο τρόπο, κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου. Με το προσφυγικό να εξελίσσεται σε ένα φλέγον ζήτημα με πολύπλευρες διαστάσεις και την κυβέρνηση, σχεδόν δύο χρόνια μετά, να παραμένει αδιάφορος θεατής, το Ποτάμι την καλεί να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, οργανώνοντας τις δομές υποδοχής και ενισχύοντας την υπηρεσία ασύλου. Άλλωστε το ξαναείπαμε: λύσεις υπάρχουν, με το όποιο "κόστος" να είναι σαφώς μικρότερο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών!


Πηγη news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com