Στους δρόμους η ΕΟΔ Λέσβου για τον χιονιά (ΦΩΤΟ)

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το παράρτημα Λέσβου από την Παρασκευή 06/01, όπου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις την Πολιτικής Προστασίας το φαινόμενο «Αριάνδη», θα επηρέαζε και το νησί της Λέσβου.


Με 5 οχήματα τύπου 4x4 και δυναμικό 20 μελών που εναλλάσσονται σε βάρδιες, από το Σάββατο 07/01 έως και αυτή την ώρα εμπλέκεται σε επιχειρήσεις, έπειτα από κλήσεις της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Λέσβου, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου, Δήμος, Αστυνομία κτλ, για να βοηθήσει σε περιπτώσεις μεταφοράς συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθεια, απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορά τους σε βατά σημεία, βοήθεια στην ρύθμιση της κυκλοφορίας, Α΄ βοήθειες κτλ.

Από το Σάββατο έως και τώρα λειτουργεί κέντρο επιχειρήσεων στα γραφεία της ομάδας όπου συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το οδικό δίκτυο, τις μετακινήσεις και την πρόσβαση σε χωριά και δρόμους της πολύς, την εξέλιξη του καιρού καθώς και την εξέλιξη και καταγραφή των επιχειρήσεων που εμπλέκονται τα μέλη μας.

Μέλη του παραρτήματος εδώ και τρεις ημέρες, δημιούργησαν και ενημερώνουν συνεχώς online χάρτη με όλες αυτές τις πληροφορίες, προσβάσιμο σε όποιο πολίτη το επιθυμεί, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη δημιουργίας περαιτέρω προβλημάτων.
Το χάρτη μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω link:


Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή το παράρτημα έχει εμπλακεί σε 6 περιστατικά μεταφοράς νεφροπαθών προς και από το νοσοκομείο, 4 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων σε ορεινές περιοχές, καθώς και σε ένα περιστατικό για παροχή Α΄ Βοηθειών, ενώ αυτή τη στιγμή προγραμματίζεται η επιστροφή 7 ατόμων στην περιοχή που διαμένουν στην επαρχία Λέσβου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και πολίτες της Λέσβου (Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Λέσβου, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου, Δήμος, Αστυνομία ) για την άψογη συνεργασία που έχουμε καθώς και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη μας που αυτές τις ημέρες ο καθένας με το δικό του τρόπο βοηθάει στη στήριξη των παραπάνω επιχειρήσεων. Χωρίς την ομαδική βοήθεια από όλους τα περιστατικά δεν θα μπορούσαν να έρθουν εις πέρας με επιτυχία.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ ΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ