Συναντήσεις του Χ. Αθανάσιου στην Λέσβο για τη διάθεση μονίμων πυροσβεστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Συναντήσεις του Χ. Αθανάσιου στην Λέσβο


Με μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ντίνο και το Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνιο Τηλεμάχου, συναντήθηκε ο βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου,  προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά τη διάθεση 34 μονίμων πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου στην εταιρεία Fraport, οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από την 1η Φεβρουαρίου 2017.
Ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοώ τον προβληματισμό και την ανησυχία για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου, μετά τη μετάθεση μονίμων πυροσβεστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και ακολούθως με τη λήξη των συμβάσεων των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναμένω συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα, μεταξύ των οποίων η μονιμοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου.»

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι ήδη έχει κάνει παρέμβαση από τις 12 Ιανουάριου με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και με την οποία ζητάει την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.


Μετά τη συνάντηση η κα. Καλογήρου εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη συνεπαγόμενη μείωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος.