Ανακοίνωση του ΠΕΚ για τους αγρότες και για τον θάνατο του μετανάστη στην Μορια

Ανακοινώσεις του Παλλεσβιακου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στηρίζει και χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών του νησιού μας και όλη τις Ελλάδας.

Ο αγώνας ενάντια στην νέα βαρβαρότητα, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιούν τις επιταγές της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ, που οδηγούν στην φτώχεια και στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά μας βρίσκει στο πλευρό τους.

Το Εργατικό Κέντρο, τα ταξικά του σωματεία, έχουμε κοινούς αγώνες με τους αγρότες, έχουμε κοινό συμφέρον από την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών τις ΕΕ και του κεφαλαίου.

 Παλεύουμε από κοινού ενάντια στις πολιτικές που φέρνουν τα μνημόνια , που οδηγούν στην εξαθλίωση εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, και μας θέλουν να ζούμε με ψίχουλα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους, να σταθούμε αλληλέγγυοι στων αγώνα τις αγροτιάς.
Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, για να βάλουμε τέλος στην εκμετάλλευση, για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τραγικός θάνατος που βρήκε την Τρίτη 24 Γενάρη τον μετανάστη στο Hot Spot της Μόριας, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά κυριότερα τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού με τις πολιτικές που εφαρμόζουν εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ακατάλληλους χώρους με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και την ίδια τους τη ζωή.

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και τα ταξικά σωματεία, είχαν έγκαιρα αναδείξει τα προβλήματα που επικρατούν και τις ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση, εκφράζοντας και τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Η κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί για το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταναστών και προσφύγων στο χώρο του Hot Spot. Οι άσχημες συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες και υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες, και με την νέα επιδείνωση του καιρού, για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων αυτών. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους, απαιτώντας να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.
                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ.