Μετά το αδιέξοδο με τον Μουζάλα στην Μυτιλήνη οι δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον Τσίπρα

Μετά το αδιέξοδο με τον Μουζάλα στην Μυτιλήνη

Έπειτα από τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό, οι δήμαρχοι των νησιών που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι δήμαρχοι ζητούν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απηύθυνε εκ μέρους όλων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ζητείται συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου ώστε «να βρεθεί βιώσιμη λύση για τα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης».

Επίσης ζητούν να ενημερώσουν τον Αλέξη Τσίπρα για «τις κοινές τους θέσεις αναφορικά με την προσφυγική κρίση στο πλαίσιο πάντα της βούλησης για συνεργασία, με γνώμονα το καλό των νησιών».


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε δήμαρχοι, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό προγραμματίζουν κοινή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.