Δεν υπάρχει καμιά προκήρυξη για πρόσληψη 6.500 Επαγγελματιών Οπλιτών στις ΕΔ- Ψεύτικα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν προσλήψεις ΕΠΟΠ

Δεν υπάρχει καμία προκήρυξη για την πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ που υποτίθεται ότι θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Δεν υπάρχει καμία προκήρυξη για την πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την οποία έχει αποφασίσει και έχει δώσει την έγκριση ο..... Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την πρόσληψη 6500 Επαγγελματιών  Οπλιτών που θα στελεχώσουν το στράτευμα, είναι εντελώς λανθασμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί;

Μετά από αρκετές ερωτήσεις αναγνωστών του kranosgr, για το εάν θα προσληφθεί ένας μεγάλος αριθμός Επαγγελματιών Οπλιτών στις ΕΔ (6500), με την προκήρυξη να είναι μάλιστα έτοιμη να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες όπως μας μετέφεραν, διαπιστώσαμε την κωμικότητα και τραγικότητα του να αναπαράγεις ένα θέμα καλυπτόμενος (όπως νομίζεις) πίσω από μια πηγή αναδημοσίευσης, χωρίς καν να το έχεις διαβάσει πρώτα, γιατί εάν το διάβαζες σίγουρα δεν θα είχες προχωρήσει στην αναδημοσίευσή του. Εκτός εάν το έχεις διαβάσει οπότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Δημοσίευμα λοιπόν - το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας - που αναφέρεται στην πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ, δημοσιεύει κείμενο με πληροφορίες  για την προκήρυξη, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί οι ίδιες ακριβώς και σε ρεπορτάζ του 2008 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και Υπουργίας Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη το οποίο και αυτό έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι τόσο πιστή η αντιγραφή του κειμένου του 2008, που ακόμη και οι φωτογραφίες που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε, υπάρχουν και σήμερα.

Η υποτιθέμενη ''νέα'' προκήρυξη μπορεί να αναφέρει αναλυτικά τον  αριθμό των προσληφθέντων, την αξιολόγηση και τις δοκιμασίες, τα προσόντα ανά ειδικότητα, αλλά αναγράφει και κάτι άλλο σημαντικό το οποίο κανείς δεν έδωσε σημασία. Η απόφαση για την πρόσληψη των 6500 Επαγγελματιών Οπλιτών ανήκει σύμφωνα με όσα αναγράφει και το τωρινό κείμενο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη!!

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα, αλλά να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι η προκήρυξη του 2008,  του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ δεν ισχύει το 2017 όσες φορές και να αναπαραχθεί.

Θα γίνουν όμως προσλήψεις ΕΠΟΠ από την παρούσα κυβέρνηση;

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο kranosgr ΕΔΩ  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας, η Κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει μέσα στο 2017 Επαγγελματίες Οπλίτες, αφού επανεξετάσει συνολικά το θεσμό κάτι που εξετάζουν τα Γενικά Επιτελεία.

Υπομονή λοιπόν στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους και υποψήφιες ΕΠΟΠ οι οποίοι δικαίως αγωνιούν για το μέλλον τους και ψάχνουν για μια θέση στο στράτευμα, και  περισσότερη προσοχή σε όσους αναπαράγουν θέματα στο διαδίκτυο, οι οποίοι θα πρέπει με τη σειρά του, να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους.