Χόρευε στα χιόνια ο Αιολικός στα Λουτρά- Αιολικός-Ζευγολατιό 5-1

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η διεξαγωγή του και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού η θερμοκρασία στο γήπεδο των Λουτρών ήταν στο μηδέν, ο Αιολικός πέτυχε 5 γκολ.


Σε ένα παιχνίδι που μέχρι τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η διεξαγωγή του και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού η θερμοκρασία στο γήπεδο των Λουτρών ήταν στο μηδέν, ο Αιολικός πέτυχε πριν από λίγο την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του μέχρι τώρα επικρατώντας του Ζευγολατιού με 5-1 στο μοναδικό παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής που έγινε σήμερα.  

Για να γίνει το παιχνίδι οι άνθρωποι του Αιολικού αλλά και του ΣΦΑΜ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απομακρύνουν το χιόνι που είχε σκεπάσει το γήπεδο και να ξεκινήσει ο αγώνας ενώ ο κόσμος ήταν ελάχιστος και ηρωικός ταυτόχρονα.

 Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Αιολικός παρατάχθηκε με ένα σωρό απουσίες στον αγώνα, με τον Πολλαετίδη να έχει στην διάθεση του μόλις 16 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δυο ήταν οι τερματοφύλακες.

Οι Κριπιντήρης και Κρητικός ήταν τιμωρημένοι, ο Μίχος και ο Αζίζ αποτελούν παρελθόν, ο Μουτζούρης το ίδιο, ενώ ο Χρήστου και ο Μπουρούς έπαιξαν αναγκαστικά αφού ήταν άρρωστοι την προηγούμενοι εβδομάδα αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Αιο όταν στο 7ο λεπτό ο Μανουσάκης σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κερδίσει τον Τσέλιο με τον τελευταίο να αποκρούει σε κόρνερ. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Αιολικός έβγαινε όλο και περισσότερο πιο μπροστά με τη ομάδα της Κορίνθου να προσπαθεί να αμυνθεί.

Το γκολ για τον Αιολικό ήταν θέμα χρόνου και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33ο με τον Ευσταθίου έπειτα από σέντρα του Μπουρού από τα δεξιά να καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος με ωραία κεφαλιά.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για το Ζευγολατιό όπου το σουτ του Κόρμαλη πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζαχαρή. Με το σφύριγμα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της Μυτιλήνης ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Τόλη Λαλά να κάνει το 2-0 με όμορφο πλασέ  από ασιστ του Ευσταθίου. Σε εκείνο το σημείο το Ζευγολατιό αφυπνιστηκέ και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 από  το πουθενά σε μια αδράνεια της άμυνας του Αιολικού με τον Χουσελά στο 52ο.

Από κει και μετά  πίεσε για την ισοφάριση όμως οι παίχτες του Γιάννη Πολλαετίδη δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει τη εστία τους και με ηρεμία κατάφεραν πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Μπουρού που είχε περάσει στη θέση του Λαλά και να τελειώσει εκεί η υπόθεση νίκη.

Ακολούθησαν άλλα δυό γκολ από τους Χρήστου στο 75ο  και Αμπντούλ στο 85, παίκτες που πέρασαν ως αλλαγη στο παιχνίδι  και έτσι ο Αιο πέτυχε την πρώτη νίκη για το 2017 με εμφατικό τρόπο.

Αιολικός (Πολλαετίδης): Ζαχαρής, Ιωαννίδης, Τόλιας, Τάχιας, Παληγεώργος (75΄ Σπάρταλης), Κεσίδης, Λαλάς (65΄ Χρήστου), Καπταγιάννης, Μπουρούς ( 80΄ Αμπντούλ), Μανουσάκης, Ευσταθίου.


Ζευγολατιό(Λαιβεράς): Τσέλιος, Ατματσίδης (75΄ Κουτσούμπελας), Πενέσης, Ψαράκης, Σενάι, Καντιλιεράκης, Χουσελάς, Σιγάλας, Χρυσαφίδης, Ευθυμιάδης, Κόρμαλης