ΠΑΕ Καλλονή: «Η μας πληρώνουν τα 200.000€ που μας χρεωστάνε η αποχωρούμε από το πρωτάθλημα της Football league»

Βέλη της Καλλονής στη Super League για το πριμ υποβιβασμού και μήνυμα ότι... «αν δεν βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του Πανθρακικού». 


Η αποχώρηση του Πανθρακικού από τη Football League σήκωσε πολλή… σκόνη, καθώς κι άλλες ομάδες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. 

Το FL News επικοινώνησε με τους διοικούντες την Καλλονή, που έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στους λόγους που η ομάδα της Κομοτηνής οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Οι «νησιώτες» επεσήμαναν πως η Super League δεν έχει καταβάλει σε Καλλονή και Πανθρακικό, το πριμ υποβιβασμού, 200.000 ευρώ σε κάθε ομάδα, για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση. Μάλιστα, ο συνεταιρισμός δεν έχει απαντήσει στις δυο επιστολές της ομάδας της Λέσβου.

Παράλληλα, από την Καλλονή επισημαίνουν τα αυξημένα έξοδα που έχουν ως ακριτική ομάδα και ζητούν από όλους να βάλουν νερό στο κρασί τους, στέλνοντας μήνυμα… υπομονής στον Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, ο οποίος με δηλώσεις του αξιώνει άμεσα τα χρήματα που του οφείλονται.

Η τοποθέτηση των ιθυνόντων της Καλλονής:

«Είμαστε ιδιαίτερα λυπημένοι για τα όσα συμβαίνουν στον Πανθρακικό και παράλληλα προβληματισμένοι με τις δηλώσεις του Μίροσλαβ Μάρκοβιτς. Ο κόσμος δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια για την περίπτωση της Καλλονής και του Πανθρακικού και θα θέλαμε να πούμε δυο πράγματα. Από τη Super League είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο τελευταίο ΔΣ του συνεταιρισμού την περσινή περίοδο, ότι οι ομάδες που υποβιβάζονταν θα έπαιρναν 200.000 ευρώ.

Ούτε εμείς ούτε ο Πανθρακικός έχουμε πάρει αυτά τα χρήματα, στα οποία υπολογίζαμε και είχαμε στηρίξει σημαντικό μέρος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Μάλιστα είχε αποφασιστεί να τα λάβουμε σε τρεις δόσεις των 70.000 ευρώ. Έχουμε στείλει δύο επιστολές στη Super League, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Αν και πέρυσι περίμεναν πολλοί στην αρχή του δευτέρου γύρου πως κι εμείς θα εγκαταλείπαμε το πρωτάθλημα, όπως έκαναν πολλές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, μείναμε ως το τέλος και μας έδιναν συγχαρητήρια. Αλλά την ώρα που έπρεπε να κάνουν όσα δεσμεύτηκαν, όλοι μας ξέχασαν. Πρέπει να καταλάβουν ότι ζητάμε αυτά που μας οφείλονται και δεν ζητάμε χάρες. Ο Πανθρακικός, πριν πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση, εξάντλησε κάθε πιθανότητα για να σταθεί στην κατηγορία.

Εμείς είμαστε μια ακριτική ομάδα, που κάθε της μετακίνηση κοστίζει 7-10.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα διαιτησίας στα εντός έδρας παιχνίδια είναι περίπου 3.500 ευρώ. Δεν είμαστε ίσα με κανέναν καθώς κάθε σεζόν ξεκινάμε με σημαντικά οικονομικά μειονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Αν είναι η Καλλονή να παραμείνει στην κατηγορία, πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους ακόμη και περιπτώσεις όπως του Μάρκοβιτς, καθώς μοιραία, αφού δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του Πανθρακικού».


Πηγη footballleaguenews.gr