Ισοπαλία..αλλά μπορούσε την νίκη ο Αιολικός που έμεινε στις πρώτες θέσεις - Δόξα Μεγαλούπολης- Αιολικός 0-0

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αιολικό η λευκή ισοπαλία που απέσπασε μέσα στην Μεγαλόπολη απέναντι στην Δόξα, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην Γ Εθνική.


Ρεπορτάζ www.scorelesvos.gr

Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να χάσει πολύ εύκολα τον αγώνα στο τελευταίο τέταρτο όταν οι γηπεδούχοι είχαν δυο τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρουν. 

Ο Γιάννης Πολλαετίδης παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Ζαχαρή, στα άκρα της άμυνας ήταν οι Κρητικός και Τόλιας, οι Κριπιντήρης και Τάχιας ήταν τα δυο στόπερ, Κεσίδης και Παληγεώργος στην μεσαία γραμμή, ο Μανουσάκης μπροστά τους, Λαλάς και Ευσταθίου στις πτέρυγες της επίθεσης και ο Μπουρούς προωθημένος. Μόλις στο 5ο ο Αιολικός άγγιξε το γκολ, όταν ο Λαλάς μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, ο Χρήστου έδιωξε με τα πόδια και στην επαναφορά και πάλι ο νεαρός  επιθετικός επιχείρησε να σκοράρει αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Λυμπερόπουλος Ν.  εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζαχαρή.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τον Αιολικό να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 33ο ο Μπουρούς λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα παράξενο τρόπο αφού πιέζοντας τον Χρήστου, ο τερματοφύλακας της Δόξας έδιωξε την μπάλα στην πλάτη του επιθετικού του Αιολικού αλλά η μπάλα πήρε ύψος και φάλτσα και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Κάπως έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, σε ένα μοιρασμένο γενικά παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Αιολικό,  με τον Ιωαννίδη να περνά στον αγώνα στη θέση του Τόλια που είχε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος,  με τον νεαρό αμυντικό να χάνει μια τεράστια ευκαιρία στο 57 όταν μετά από ασιστ του Ευσταθίου, βρέθηκε απέναντι από τον Χρήστου έκανε το σουτ αλλά ο Χρήστου με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αιολικό με τον Μπουρού να «χορεύει» τους αμυντικούς της Δόξας αλλά και πάλι ο Χρήστου ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα σε νέο κόρνερ ενώ στο 63ο ο Μανουσάκης απέναντι από τον Χρήστου δεν μπόρεσε να πλασάρει μετά από πάσα του Μπουρού. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο  τελευταίο τέταρτο με την Δόξα να χάνει τρείς μεγάλες ευκαιρίες. 

Στο 77ο  ο Νάνος πλάσαρε τον Ζαχαρή ψηλοκρεμαστά στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα πλασάροντας μόνος σε τετ-α-τετ άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Παναγιωτίδης βρέθηκε επίσης σε τετ- α-τετ με τον Ζαχαρή αλλά ο τερματοφύλακας του Αιολικού απέκρουσε και μπλόκαρε στην συνέχεια. Στο 90ο ο Ιωαννίδης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, μετά από σέντρα του Κρητικού μέσα στη περιοχή, δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ και να σκοράρει απέναντι από τον Χρήστου.

Δόξα: Χρήστου, Λεβέντης, Παναγιωτόπουλος, Νάνος, Ασημακόπουλος, Πρίκας, Ασημακόπουλος Θ. Κατσαρός, Παναγιωτίδης, Λυμπερόπουλος Ν. Λυμπερόπουλος Δ.

Αιολικός:  Ζαχαρής, Τάχια, Κρητικός, Τόλιας (46 Ιωαννίδης), Κριπιντήρη, Παληγεώργο, Μπουρούς (87 Αμπντούλ), Κεσίδη, Ευσταθίου, Μανουσάκη, Λαλά (84 Χρήστου)