Ο Steffen Streich από την Στύψη Λέσβου…ετοιμάζεται να διασχίσει την Αυστραλία με ποδήλατο...

Πριν λίγες μέρες ο Στέφανος παρέλαβε το νέο του ποδήλατο από τοπικό κατάστημα της Μυτιλήνης.


Χαρακτηριστικό του για ακόμα μια φορά είναι ότι προτίμησε κατάστημα του νησιού μας για την αγορά του υποστηρίζοντας την τοπική αγορά και δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Παρατηρήσαμε από κοντά και συζητήσαμε, τις μοναδικές επιλογές του, για το μεγάλο ταξίδι που ετοιμάζει στη νότιο Αυστραλία τον ερχόμενο Μάρτιο.

Αλλαγή στο υλικό του σκελετού από το αλουμίνιο στο carbon, υδραυλικά δισκόφρενα, μονός οβάλ δίσκος μπροστά, 11άρα κασέτα πίσω, ένα από τα πιο εξελιγμένα, άνετα, ελαφριά, γρήγορα και αξιόπιστα πλαίσια της παγκόσμιας αγοράς. Στεφάνια διαφορετικού προφίλ. Χαμηλό μπροστά για άνεση, ελαχιστοποίηση του βάρους και εύκολη αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ πίσω ψηλό προφίλ για σταθερότητα, στιβαρότητα και καλύτερη μεταφορά της δύναμης, όπως και λάστιχα με μεγάλο πλάτος και ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση, την αεροδυναμική, την πρόσφυση και την αντοχή. Αυτά αλλά και αρκετά άλλα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του πιο έμπειρου ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερες οι επιλογές του Στέφανου, προσαρμοσμένες όπως μόνο εκείνος ξέρει στην απαιτητική διαδρομή και τις δικές του ξεχωριστές απαιτήσεις κι ένα ποδήλατο φτιαγμένο αποκλειστικά για διαδρομές πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Ήδη από τις πρώτες του βόλτες - δοκιμές το ποδήλατο έδειξε τις μοναδικές αρετές του συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την άνεση και την ακαμψία, την κατευθυντικότητα με την απόσβεση κραδασμών και το χαμηλό βάρος με την αξιοπιστία.

Στις 18 Μαρτίου του 2017 ο Στέφανος και το νέο του ποδήλατο, θα βρίσκονται στο Fremantle στη Δυτική Αυστραλία όπου στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα) ξεκινά το “Indian Pacific Wheel Race”. Η γραμμή του τερματισμού θα βρίσκεται στην όπερα του Σύδνεϊ. Μια διαδρομή 5,5 χιλιάδων χλμ από τις ακτές του Ινδικού Ωκεανού ως τις ακτές του Ειρηνικού που υπολογίζεται σε χρόνο, περίπου στις 2 εβδομάδες.

Εμείς από το Lesvos MTB και από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, ευχόμαστε στον Στέφανο, καλή προετοιμασία, καλή τύχη στη νέα του προσπάθεια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Μάρτιο με συνεχείς ενημερώσεις για τη συμμετοχή του στο τεράστιο αυτό εγχείρημα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.


           Λασκαρίδης Ιγνάτιος                                                                                Ανεζίνος Τάκης

                 Πρόεδρος                                                                                            Αντιπρόεδρος