Συναγερμό στις αρχές και στους καταστηματάρχες- Κλοπές από Επάνω Σκάλα έως Ερμού-Διέρρηξαν και τα γραφεία της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

Συναγερμό στις αρχές και στους καταστηματάρχες


Ανάστατη είναι η αγορά της Μυτιλήνης από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες χθες από μετανάστες που έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ ενώ διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή  της Επάνω Σκάλας κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το lesvosreport.gr μετανάστες, κατά μαρτυρίες αφρικανικής καταγωγής, έκαναν δύο διαρρήξεις, επιχείρησαν ακόμη μία, ένω έσπασαν και τη τζαμαρία καταστήματος οπτικών.

Η αστυνομική διεύθυνση της Λέσβου δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι αφρικανικής καταγωγής. Τα νέα περιστατικά έρχονται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη σήμερα στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι χθεσινοβραδινές διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.