«Ο κόσμος των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου!»- Προγράμματα ευαισθητοποίησης

 «Ο κόσμος των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου!»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής ξεκινάει σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης, με θέμα τα πουλιά που ξεχειμωνιάζουν στη Λέσβο. Σε αυτό το πλαίσιο, την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, διοργανώνει εξορμήσεις-σεμινάρια, προκειμένου να ανακαλυφθεί ο κόσμος των χειμωνιάτικων πουλιών του νησιού. Οι εξορμήσεις θα διαρκέσουν δύο ώρες και πιο συγκεκριμένα από τις 10:00-12:00 το πρωί και τα σημεία αρχικής συνάντησης είναι τα εξής:
Τρίτη 3/1: Νότιο Παρατηρητήριο Αλυκής Καλλονής.

Τετάρτη 4/1: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (Σκάλα Καλλονής).

Πέμπτη 5/1: Νότιο Παρατηρητήριο Αλυκής Καλλονής.

Οι τρεις εξορμήσεις θα είναι αυτοτελείς, απευθύνονται σε έμπειρους και αρχάριους παρατηρητές πουλιών και κατά τη διάρκειά τους θα γίνει προσπάθεια γνωριμίας με τα κόλπα και τα μυστικά της παρατήρησης πουλιών και εντοπισμού των πιο αντιπροσωπευτικών ειδών πουλιών της εποχής σε υγροτοπικές περιοχές και καλλιέργειες: μέχρι και 7 διαφορετικά είδη πάπιας, φλαμίνγκο, ερωδιούς, μικρόπουλα (ψαρόνια, κελάδες κ.ά.), καλαμόκιρκους κ.ά.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη γνωριμία με τον πλούτο των πουλιών της Λέσβου ακόμη και το χειμώνα (το νησί είναι δημοφιλής προορισμός για την παρατήρηση πουλιών κάθε άνοιξη και φθινόπωρο) και στην ανάγκη εξασφάλισης καταφυγίου για αυτά. Είναι κατάλληλο και για παιδιά (που συνοδεύονται από ενήλικα) και για όσους δεν διαθέτουν καθόλου τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ή εμπειρία), καθώς θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης).

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά) για την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξόρμηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο ή να παρακολουθήσουν τις σχετικές ανακοινώσεις στη σελίδα στο Facebook (https://web.facebook.com/kpekallonis/).

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:00-14:00. Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: 

www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα  του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στα τηλέφωνα 22530-28091, 6972809610.