Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία και τον καθαρισμό χειμάρρων στη Λέσβο από την ΠΕ Β.Αιγαίου

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό των χειμάρρων στις περιοχές που προκλήθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Λέσβο.


Πιο συγκεκριμένα:

Συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες για την αποκατάσταση των φυσικών αναχωμάτων του ποταμού Τσικνιά που κατέρρευσαν, με βάση τη σχετική απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 30.11.2016.

Συνεχίζονται οι εργασίες με χωματουργικά μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση των σοβαρότερων προβλημάτων και την αποκατάσταση των φυσικών αναχωμάτων στους χειμάρρους στο Ταβάρι, τον Παδαρά και τον Χρούσο στην περιοχή του Μεσοτόπου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στον ποταμό Βούλγαρη στην περιοχή της Άντισσας.

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των χειμάρρων στην περιοχή της Ερεσού, των Λουτρών, της Χαραμίδας και των Νέων Κυδωνιών.

Με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων του Ελληνικού Στρατού συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των σοβαρότερων προβλημάτων σε χειμάρρους στην περιοχή των Παρακοίλων και της Άγρας.

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Καλλονής, των Παρακοίλων, του Μεσοτόπου, της Ερεσού και της Άντισσας επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Θ. Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.


Η προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2015 και 2016 για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων στους χειμάρρους του νησιού, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πολλά χρόνια να καθαριστούν, θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές του νησιού.