Περιοδεία Χαράλαμπου Αθανασίου σε γραφεία και υπηρεσίες στην Μυτιλήνη

Περιοδεία Χαράλαμπου Αθανασίου σε γραφεία και υπηρεσίες

Τα γραφεία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Λέσβου επισκέφθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου όπου αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του νομικού προσώπου και τους εργαζομένους σε αυτό.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Μιχάλη Ταμβακέλλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στο νησί μας,  τις ελλείψεις σε υποδομές, την ανάγκη χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων και τη στήριξη του σχολικού αθλητισμού.

«Αναλαμβάνοντας τη θέση του Αν. Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Νησιωτικής Πολιτικής, ψηλά στις προτεραιότητές μου, μετά τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι η αθλητική ανάπτυξη των νησιών μας, έχοντας ως απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Κλειδί στη διατήρηση της νησιωτικότητας είναι οι νέοι.  Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε τομείς όπως ο αθλητισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, η οικονομία κ.α. διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον όπου οι νέοι μας θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, θα δραστηριοποιηθούν και ως εκ τούτου θα επιλέξουν να παραμείνουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν.» τόνισε ο βουλευτής κατά την επίσκεψή του.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στα γραφεία τοπικών εφημερίδων της Λέσβου, όπου αντάλλαξε ευχές με τους διευθύνοντες και τους εργαζόμενους αλλά και απόψεις σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ενημέρωσης.

Τέλος επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Μυτιλήνης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και ενημερώθηκε από το Διευθυντή του ΠΕΔΥ κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη για τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, οι οποίες δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Στη συνεχεία συναντήθηκε με το Διευθυντή του ΙΚΑ κ. Μαΐστρο Κλαδογένη όπου άκουσε τους προβληματισμούς και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τη δομή του  νέου Ε.Φ.Κ.Α (Ενιαίος Φοράς Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά που χρήζουν παροχής ιατρικής φροντίδας όχι μόνο στους κατοίκους του νησιού μας αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή του και λειτουργώντας επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η αφοσίωση και η αγωνία του Διευθυντή κ. Χατζηγιάννη καθώς και η ευαισθησία του προσωπικού στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ασθενών.

Η Κυβέρνηση ενώ γνωρίζει την συνεισφορά του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος σε θέματα υγείας, εντούτοις αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.»