Συνάντηση του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με Αντιπροσωπεία Φορέων και της Ν. Κορέας

Συνάντηση του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής


 Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης- Θεοδοσιάδης συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντιπροσωπεία κυβερνητικών φορέων και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν. Κορέας. Σκοπός της συνάντησης,  ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος νησιωτικής πολιτικής και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Η αντιπροσωπεία  απέδωσε έμφαση  στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας Ελλάδος-Ν. Κορέας καθώς και στην εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και συγκεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας. Πρόκειται για μία διμερή σχέση η οποία ενδυναμώνεται συνεχώς και με τις ναυπηγήσεις μεγάλου αριθμού πλοίων σε ναυπηγεία της Ν. Κορέας.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας , αφού έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας την νέα πολιτική της Κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους υδροδότησης των νησιών, με την οποία μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί μείωση πάνω από 80% των εξόδων της Κυβέρνησης στην περίπτωση της Πάτμου και των Αρκιών, απήντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Εκτός των θεμάτων υδροδότησης των νησιών , συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα ανάπτυξης και τουρισμού των νησιωτικών περιοχών.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννέλλης παρευρέθη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, όπου παρευρέθησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ,ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Θεοτοκάς και Λαμπρίδης.


Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα