Μυτιλήνη: Δυο Ανήλικοι έκλεψαν 3 αυτοκίνητα- Τα 2 τα τράκαραν και το ένα το έβαλαν φωτιά- 40.000€ οι ζημιές-Φόβος στους πολίτες (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτες στην Λέσβο οι συμμορίες ανηλίκων από την φυλή ΡΟΜΑ.


Καταστρέφουν, κλέβουν, εκφοβίζουν πολίτες, βάζουν σε κίνδυνο ζωές και όλα αυτά κάτω από την ανοχή της αστυνομίας και του κράτους.

Με όση ευαισθησία και αν προσεγγίσει κανείς τις περιπτώσεις αυτών των ανηλίκων,  τόσο η δράση τους όσο και η υποτροπή στην παραβατικότητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια…

Διαβάστε σχετικά για τις τελευταίες εγκληματικές πράξεις ανηλίκων ΡΟΜΑ:

Εξιχνιάστηκαν, χθες (05-12-2016) το βράδυ, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων που διαπράχθηκαν το τελευταίο τριήμερο στη Μυτιλήνη.

Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι, δρώντας από κοινού, νυχτερινές κυρίως ώρες, αφαίρεσαν το τελευταίο τριήμερο, τρία (3) φορτηγά οχήματα από διάφορες περιοχές της Μυτιλήνης. Ακολούθως τα έθεσαν σε κυκλοφορία και αφού προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σ’ αυτά, τα εγκατέλειψαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο προαναφερόμενοι δράστες, έβαλαν φωτιά σ’ ένα εκ των τριών οχημάτων, με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή του, ενώ συνολικά το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν επίσης, ένας 40χρονος και μία 41χρονη, ημεδαποί, γονείς των δύο (2) δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.  

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.



Φωτο Σ. Μποσταντας