Το Μουσικό κλειδί για 2η χρονιά ξεκλειδώνει την δημιουργικότητα των νέων της Λέσβου

19 & 20 Δεκεμβρίου, Πλωμάρι & Άντισσα


Ξεκίνησε εχθές, ο 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, “Μουσικό Κλειδί”, που στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία και την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων.

263 μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ & το Λύκειο Πλωμαρίου, και τα Δημοτικά Σχολεία Ίππειου και Κάτω Τρίτους είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της μουσικής. Οι μαθητές συμμετείχαν ενθουσιασμένοι απολαμβάνοντας παράλληλα τις υπέροχες ερμηνείες στο πιάνο της Δανάης & Κυβέλης Ντέρκεν, καλλιτεχνικών διευθυντριών του Φεστιβάλ. 

“Σας ευχάριστουμε για αυτή τη μοναδική εμπειρία, ήταν πραγματικά αξέχαστη. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας μάθατε για τη ζωή ενος μουσικού, για το πως να ακολουθήσουμε το όνειρο μας και οτι κάθε προσπάθειά αξίζει! Είσαστε απλά μοναδικές!” έγραψε μαθήτρια μετά το πρόγραμμα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το ταξίδι του "Μουσικού Κλειδιού" συνεχίζεται σήμερα (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου) στην Άντισσα.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών και πήραν μέρος 491 μαθητές.


Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.