Τίμησαν τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 στην Μυτιλήνη

Σε μια σεμνή τελετή η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου τίμησε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν τo 2016.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα τελετών του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Παν/μιου Αιγαίου.

Παρόντες πέραν των τιμώμενων προσώπων και των οικείων τους ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Πρωτογεράκη-Γώμου Καλλιόπη, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιακώβου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλης Αριστείδης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κ. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναγνώστου Ευστράτιος και η ομόλογός του της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λυκιαρδοπούλου-Κοντάρα Σταυρούλα. Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου κ. Περδικούρη Μαρία. Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης μίλησε για τον εξέχοντα ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία, ενώ ο κ. Αναγνώστου ανέφερε άγνωστα περιστατικά για τη ζωή του εκπαιδευτικού και τις δυσκολίες στην επιτέλεση του έργου του στις αρχές της δεκαετίας του 60.

Ο Διευθυντής ΔΕ Λέσβου, κ. Καπιωτάς, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης ως ελάχιστου φόρου τιμής στην προσφορά των απελθόντων εκπαιδευτικών τόσο στην εκπαίδευση και στους μαθητές, όσο και στην ανάπτυξη του τόπου γενικότερα με το ακόλουθο απόσπασμα: «Μ’ ένα λόγο, ο δάσκαλος είναι ο ποιητής του ανθρώπου… Αν έλειπαν οι δάσκαλοι, η γη μας θά ‘ταν τυφλή. Και το σύμπαν ανυπόστατο… Και θυμηθείτε: Ο Νεύτων, ο Χάμπλ, ο Αϊνστάιν και οι άλλοι που μίλησαν στο τηλέφωνο με τον θεό ήσαν όλοι τους δάσκαλοι. (Δημήτρης Λιαντίνης: "Τα Ελληνικά"). Ένα μέρος τιμής σε αυτούς τους δάσκαλους, που μέσα στη χρονιά που τελειώνει, αποφάσισαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πως πρέπει πια να αφήσουν την τάξη, να αφήσουν τους μαθητές τους σε άλλους εκπαιδευτικούς. Και εμείς σκεφτήκαμε πως πρέπει να τους δούμε για μια φορά έξω από την τάξη, αλλά μέσα στον φυσικό τους χώρο, στον χώρο του Σχολειού, στη φιλόξενη αυτή αίθουσα των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης και να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους στην εκπαίδευσης του τόπου μας, για τη ζωή που ξόδεψαν για να δώσουν γνώση κι αξίες στα παιδιά μας. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα γεροί και σε ότι καταπιάνονται από δω και πέρα να είναι τόσο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί όσο ήταν στην καριέρα τους στην εκπαίδευση. Και τους ευχαριστούμε για ότι κάνανε για τα παιδιά μας, για την εκπαίδευση, για τον τόπο μας».


 Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή αποσπασμάτων από ταινίες αναφορικά με την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, απονομή αναμνηστικών πλακετών στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και προσφορά βιβλίων από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου.