20 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη- Εκδήλωση στην Μυτιλήνη

20 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από το θάνατο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Μνημονεύουμε Οδυσσέα Ελύτη»  τη  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, με ομιλητές τους   παρακάτω:

1) Μιχάλη Τσάκαλο, Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Η απήχηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη στον απλό αναγνώστη».

2) Παναγιώτη  Σκορδά, Φιλόλογο,  καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με θέμα: «Οδυσσέας    Ελύτης.   Η    γοητεία   του  απρόβλεπτου». 

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του   Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Σοφία Σκορδά και Δέσποινα  Τζηλιάλη. 

3) Δημήτρη Πατίλα, Φιλόλογο, με θέμα «Οδυσσέας Ελύτης. Ο Ήλιος, ο Ηλιάτορας.  Ένα  διαχρονικό χορικό  τραγούδι».

4) Τζάνο Στεφανέλλη, φιλόλογο, με θέμα: «Στιγμές από τη ζωή και το έργο του Ελύτη», με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τα παρακάτω μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, τα οποία θα αποδώσουν μαθητές και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης:   

«Ένα το χελιδόνι»
«Του μικρού Βοριά»
«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»
«Το μαγισσάκι»

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα»