«Ανθρωπόμορφο τέρας» έσπειρε τον θάνατο με φόλες σε πάνω από 10 σκυλιά στην Ερεσο (Φώτο)

Βεντέτα με θύματα πολλά σκυλιά αδέσποτα ή μη έχει ξεσπάσει στην Ερεσό εδώ και περίπου ένα μήνα.


Κάτοικοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων καταγγέλλουν συγκεκριμένη ομάδα η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γεμίσει την περιοχή της Σκάλας Ερεσού με φόλες, με αποτέλεσμα να έχουν βρει το θάνατο πάνω από 10 σκυλιά και να έχουν δηλητηριαστεί πολλά ακόμα. Θύματα τις άθλιας αυτής πρακτικής είναι και πολλές γάτες τις περιοχής.

Πέντε σκυλιά και αρκετές γάτες πέθαναν πριν από περίπου ένα μήνα στην περιοχή κοντά στο ποτάμι της Σκάλας Ερεσού από δηλητηριασμένους κεφτέδες, που κάποιος ασυνείδητος είχε πετάξει στην περιοχή. Τα κρούσματα συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες με άλλα τρία νεκρά σκυλιά κοντά ή ακόμα και μέσα σε σπίτια.

Από τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής ξεκίνησε καμπάνια με αφίσα και φυλλάδια για την ειδεχθή αυτή πρακτική κάνοντας γνωστό πως η τιμωρία από το νόμο είναι πολύ αυστηρή. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η απάντηση των ενεργών κατοίκων και των σωματείων της περιοχής εκλήφθηκε ως casus belli για το συγκεκριμένο κύκλο της περιοχής. Προχθές τοποθέτησαν φόλες μέσα στο χώρο του φιλοζωικού σωματείου «Eressos for Animal» με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πέντε σκυλιά από τα οποία τα τρία ήταν κουτάβια.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως αυτά τα συγκεκριμένα σκυλιά είχαν υιοθετηθεί από Ολλανδούς και αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να ταξιδέψουν για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες τους. Στα άτυχα ζώα πραγματοποιήθηκε νεκροψία από την κτηνίατρο Μυρσίνη Τούρβαλη και διαπιστώθηκε πως το δηλητήριο είναι τόσο τοξικό που μπορεί μια ελάχιστη ποσότητα να σκοτώσει ακόμα και άνθρωπο. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για απαγορευμένη ουσία που δεν κυκλοφορεί ελεύθερη στο εμπόριο.

Η γνωστή φωτογράφος Τζέλη Χατζηδημητρίου που ζει στη Σκάλα Ερεσού δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Οι κάτοικοι και οι φίλοι της Σκάλας είμαστε εξοργισμένοι με τους συγκεκριμένους ασυνείδητους που δολοφονούν αθώα πλάσματα. Είναι αθλιότητα αυτό που συμβαίνει και ζητάμε από τις αρχές να βρουν τους ένοχους και να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος».

Από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό, ενώ έχει κατατεθεί από ομάδα κατοίκων μήνυση κατά αγνώστων.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ