The Island of Love στη Λέσβο: Τον Φεβρουάριο του 2017 το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ

14 γλυπτά, 14 καλλιτέχνες, περισσότερες από 14 ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, άλλα ένας μόνος προορισμός:


 The Island of Love (To Νησί της Αγάπης), το νέο, διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο τον Φεβρουάριο του 2017!

Αφορμή για το The Island of Love είναι η φιλοξενία οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και ο διεθνής εορτασμός του ίδιου αγίου τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική, μεγάλη καλλιτεχνική δράση με τη συμμετοχή 14 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, που θα επισκεφθούν την Λέσβο και θα φιλοτεχνήσουν 14 γλυπτά πτηνά, τα οποία θα έχουν κατασκευαστεί με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Η φιλοτέχνησή τους θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 14η Φεβρουαρίου 2017 σε χώρους, που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, και θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση της φιλοτέχνησης, τα γλυπτά θα εκτεθούν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στη Μυτιλήνη, ενώ μετά το φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν, ώστε τα έσοδα, που θα προκύψουν, να διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων του φεστιβάλ και για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την κεντρική καλλιτεχνική δράση του φεστιβάλ θα πλαισιώνει ένα σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει: • Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών • Βραδιές παραμυθιών και ποίησης • Γιορτή γαστρονομίας, με την επιμέλεια της γνωστής γαστρονόμου Έφης Γιαλούση. • Εκθέσεις λαϊκής τέχνης, φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α. • Workshops, διαλέξεις κ.α.

Σημειώνουμε, επίσης, πως ο συντονισμός των καλεσμένων καλλιτεχνών γίνεται σε συνεργασία με την γκαλερί Depot και την επιμελήτριά της Γωγώ Κολυβήρα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών, που θα συμμετάσχουν στο The Island of Love είναι οι:
Χάρης Λάμπερτ

Γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Ecole Nationale des Beaux Arts στο Παρίσι. Παράλληλα με τη ζωγραφική, και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία, συνεργάστηκε με εταιρείες και με την ιαπωνική τηλεόραση ως σκηνοθέτης. Είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους της Pop Art στην Ελλάδα. Ζει στην Αθήνα.

Χρήστος Κεχιαγόγλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 22 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γιάννης Λασιθιωτάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1956. Από το 1973 έως το 1976 σπούδασε στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τον Π. Τέτση και το Γ. Βαλαβανίδη, ενώ από το 1976 έως το 1978 στην Accademia di Belle Arti στη Φλωρεντία με δάσκαλο το F. Farulli. Η πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1981 στη Γκαλερί Dada στην Αθήνα. Ακολούθησαν και άλλες στην Ελλάδα (Αθήνα, Ηράκλειο, Πάτρα, Χανιά, Θεσσαλονίκη) και το εξωτερικό (Γερμανία). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έργα του ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας κ.α. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

H πλήρης λίστα των καλλιτεχνών άλλα και των παράλληλων εκδηλώσεων, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι διοργανωτές

Το The Island of Love είναι ένα φεστιβάλ, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ.

Η ΙΔΕΑ δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015, με στόχο την υλοποίηση δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λέσβου.
Μέχρι σήμερα, τα μέλη της ομάδας μας έχουν διοργανώσει, είτε κατ’ αποκλειστικότητα, είτε συμβάλλοντας ουσιαστικά, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στο κοινό, στην υλοποίηση του TEDxLesvos, του πρώτου TEDx event στη Λέσβο και της «Σκακιέρας του Κόσμου», που ανακηρύχθηκε ένα από τα καλύτερα έργα ανακύκλωσης του κόσμου!

Εκτός των παραπάνω και της συγκεκριμένης πρότασης, η ομάδα «ΙΔΕΑ» σχεδιάζει μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όλες οι δράσεις της ομάδας βασίζονται στην εθελοντική πρωτοβουλία.
Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu
Facebook: https://www.facebook.com/islandoflove.lesvos.greece/
Twitter: https://twitter.com/theislandoflove
Instagram: https://www.instagram.com/theislandoflove


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟ