Με λαμπρότητα εορτάστηκε η απελευθέρωση της Μυτιλήνης παρουσία του Υφ. Υποδομών κ Μαυραγανη (pics, vids)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου. 104η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου στην πόλη μας παρουσία του νέου υφυπουργού Υποδομών μετά τον ανασχηματισμό Νικόλαου Μαυραγάνη.


-Οι εκδηλώσεις

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο νέος υφυπουργός Υποδομών μετά τον ανασχηματισμό Νικόλαος Μαυραγάνης (προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ), ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολίτικης κος Γιάννης Γιαννελης αλλά και οι βουλευτές του νησιού μας.

Από τις 7:00 π.μ το πρωί της Κυριακής σήμαναν χαρμόσυνα όλες οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης.

Στις 9:15 π.μ έγινε η μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο φρούριο της πόλης, με την συμμετοχή στρατιωτικού αποσπάσματος.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:15 π.μ στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτές, αντιπεριφερειαρχη, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των αποστράτων Αξιωματικών και των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και από αντιπροσωπείες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

-Η παρέλαση….

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Στρατού, μπροστά από την εξέδρα παρέλασαν το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η παρέλαση έληξε με στρατιωτικά τμήματα. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά παρέλασε και τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης με τα σκάφη τους ανά χείρας. Στην παρέλαση συμμετείχαν και εθελοντές από την ΕΛΔΥΚ όπου είχαν βρεθεί στην Κύπρο στα γεγονότα του 1974 με την εισβολή των Τούρκων και το πραξικόπημα με την ονομασία ΑΤΙΛΑΣ.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, οι αντιπεριφερειάρχες, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολίτικης  κος Γιάννης Γιαννελης οι βουλευτές του νησιού μας, ο Δήμαρχος Λέσβου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος του Π.Σ Βορείου Αιγαίου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος κος Βουνατσος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του τόπου κ.α.

Η παρέλαση όπως και την 28η Οκτωβρίου κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα αλλά η παρουσία αστυνομίας και λιμενικού ήταν ισχυρή υπό τον φόβο επεισοδίων και πορείας από μετανάστες και αλληλέγγυους, αλλά και εθελοντών από ΜΚΟ...

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα-αποσπάσματα  που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης  ήταν το LesvosPost.com… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Μαθητική- πολιτική παρέλαση 8η Νοεμβρίου 2016-Μυτιλήνη



Στρατιωτική παρέλαση 8η Νοεμβρίου 2016- Μυτιλήνη



Δηλώσεις επισήμων 8η Νοεμβρίου 2016 (Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής Ιωάννης Γιαννελης, Υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Μαυραγάνης και Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός)





Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)