Δυναμικές κινητοποιήσεις- «Kατεβάζει ρολά» το Βόρειο Αιγαίο στις 30 Νοεμβρίου για την αύξηση του ΦΠΑ-Η Λέσβος στο πόδι

 «Kατεβάζει ρολά» το Βόρειο Αιγαίο στις 30  Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενο για την αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, που θα ισχύσει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, από 1/1/2017.


Τα Eπιμελητήρια των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου, αποφάσισαν να κινηθούν συντονισμένα και να διοργανώσουν μια παναιγαιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, κλείνοντας τα καταστήματα και προσκαλώντας όλους στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Χίου, Γιώργο Γεωργούλη, έχει ήδη αποσταλεί στους νησιώτες βουλευτές μια επιστολή ζητώντας τους να καταθέσουν τροπολογία στη βουλή έτσι ώστε η αύξηση του ΦΠΑ να μην εφαρμοστεί.

«Χρειάζεται 20 βουλευτές για να κατατεθεί τροπολογία και δεν είναι εύκολο να τους βρούμε», ανέφερε ο κ. Γεωργούλης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι η ηπειρωτική Ελλάδα όπως και άλλα νησιά, πλην του Β. Αιγαίου, δεν είναι και τόσο ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της πρότασης.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε το μέλος του Δ.Σ., Ζαχαρίας Μαϊστράλης, τόσο κατά των απόντων από τη συνεδρίαση μελών του Δ.Σ. όσο και κατά των τοπικών βουλευτών της Χίου, ζητώντας να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.

Την ξεκάθαρη θέση των νομαρχιακών επιτροπών όλων των πολιτικών κόμματων ζήτησε ο Μικές Κριμιζής έτσι ώστε να γνωρίζουν, όπως είπε, οι πολίτες και οι επαγγελματίες τη θέση τους.

Το μεγάλο «στοίχημα» για τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου είναι η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία Σαπφούς στις 11.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ αφορά τους πάντες.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου πρότεινε το κλείσιμο των λιμανιών τη συγκεκριμένη μέρα, πρόταση όμως που μάλλον δεν θα προχωρήσει, καθώς δεν υπάρχουν κοινές ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων στα νησιά.