Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο: Τουρκικά F–16 πάνω από τη Μυτιλήνη (vid)

Τρεις σκληρές εμπλοκές ανάμεσα σε μαχητικά φυλακής της ΠΑ και τουρκικά F-16 σημειώθηκαν χτες (03/11), στην περιοχή της Μυτιλήνης.


Άλλη μια… συνηθισμένη ημέρα ήταν η σημερινή για τους χειριστές της ΠΑ αφού η Τουρκία συνεχίζει τον χαβά των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα με τετράδα τουρκικών F-16 - με το ένα ζεύγος να φέρει οπλισμό – παραβίασαν στις 11:20 το πρωί τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας δυτικά της Λέσβου με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή με ελληνικά F-16 από την 116ΠΜ στον Άραξο τα οποία κατευθύνονταν στην Σκύρο για να αναλάβουν καθήκοντα readiness.

Η δεύτερη και τρίτη εμπλοκή έγινε με το ίδιο ζεύγος αναχαίτισης της ΠΑ στις 11:45 και στις 11:50 αντίστοιχα με άλλο οπλισμένο ζεύγος τουρκικών F-16 νοτιοδυτικά και νότια της Λέσβου.

Λόγω του πλήθους των τουρκικών F–16, απογειώθηκε ζεύγος Mirage 2000-5 που βρισκόταν στην Σκύρο και το οποίο αναχαίτισε το τρίτο ζευγάρι των τουρκιών αεροσκαφών το οποίο ωστόσο δεν έφερε οπλισμό και δεν προχώρησε σε εμπλοκή με τα ελληνικά Mirage, καθώς αποχώρησε με την εμφάνισή τους στην περιοχή.


Πηγη:  newsbomb.gr