Στο Γυμνάσιο Πέτρας ξεκινά το Erasmus+:Refugees- Μαθητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα ανταλλάξουν επισκέψεις για 3 χρόνια

Στο Γυμνάσιο Πέτρας ξεκινά το Erasmus+:Refugees


Το Γυμνάσιο Πέτρας έχει την τιμή να φιλοξενεί την οργανωτική συνάντηση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+:Refugees που έχει σαν θέμα τους πρόσφυγες, την υποδοχή και τη διαχείρισή τους σε ευρωπαϊκό ορίζοντα καθώς και τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Τα προγράμματα Erasmus+ είναι εκπαιδευτικά προγράμματα κοινών καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ανταλλαγής επισκέψεων  μαθητών και εκπαιδευτικών συγκεκριμένης ομάδας ευρωπαϊκών σχολείων και πανεπιστημίων.

Στο πρόγραμμα Erasmus+:Refugees που οργανώνεται από το Γυμνάσιο Na Vitezne Plani της Πράγας στη Δημοκρατία της Τσεχίας, το Γυμνάσιο Πέτρας συμμετέχει σαν εταίρος και φιλοξενεί την πρώτη οργανωτική  συνάντηση των εκπαιδευτικών από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή  6 Νοεμβρίου.

Έτσι, για πέντε ημέρες, οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα  της Τσεχίας, της Λετονίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισλανδίας και της Ελλάδας θα γνωρίσουν από κοντά την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων στη Λέσβο και θα οργανώσουν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Όπως σημείωσε και η συντονίστρια του προγράμματος Andronika Colasova του Γυμνασίου Na Vitezne Plani της Πράγας στη Δημοκρατία της Τσεχίας: «επιλέξαμε την Λέσβο και το Γυμνάσιο Πέτρας για την πρώτη οργανωτική συνάντηση  των εκπαιδευτικών του προγράμματος γιατί η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης αλλά και για να τιμήσουμε τον τόπο για την  αλληλεγγύη που επέδειξε  στους πρόσφυγες».

Η ομάδα των εκπαιδευτικών του προγράμματος θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα  ιστορικού , αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα του νησιού καθώς και στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκονται στη Λέσβο.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει η ομάδα μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Πέτρας  που θα οργανώσει την έρευνα και την παρουσίαση του προσφυγικού ζητήματος μέσα από τις δράσεις του προγράμματος και υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι εκπαιδευτικοί  κ. Χαράλαμπος Κάβουρας και κ. Διονύσης Παύλου και η Διευθύντρια κ. Γεωργία Κοκκινογένη  και στην παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν όλοι οι μόνιμοι καθηγητές του Γυμνασίου Πέτρας καθώς και ο υπεύθυνος σχολικός σύμβουλος του σχολείου κ, Χρίστος Χατζηλίας.