Ένας απέραντος λασπότοπος η Καλλονή- Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισε η Καλλονή με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα(29/11).


 Ο "Εφιάλτης" που λέγεται νερό, έπνιξε και πάλι την Καλλονή και στο διάβα του άφησε λάσπη, νερό, καταστροφή και πολίτες σε απόγνωση.

Για ακόμη μια φορά, κανείς δεν έκανε το πάθημα μάθημα ούτε απο τον Δήμο ούτε από την Περιφέρεια.

Γνωρίζουμε πως όντως τα ποσοστά βροχόπτωσης ήταν ιδιαιτέρως πρωτοφανή και τεράστια, ωστόσο αυτή ίσως να μην είναι αρκετή δικαιολογία για την Καλλονή, η οποία έζησε 4η πλημμύρα τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι καταστηματάρχες απο τη μια έχουν να πληρώνουν τα αμέτρητα έξοδα τους, προσεχώς υψηλότερο Φ.Π.Α. πλέον θα έχουν και τις ζημίες απο την πλημμύρα.

 Φυσικά όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το συγκεκριμένα θέμα θα το αναλύσουμε σε ξεχωριστό μας άρθρο.

Το lesvospost.com σε συνεργασία με το Kalloninews.gr ξεκίνησε μια άμεση ενημέρωση σας μισή ώρα πριν "σπάσει" ο ποταμός, θέλοντας να σας προστατεύσει! 

Ο ποταμός "Αχερών" ξεκίνησε να βγάζει έξω τα πρώτα νερά στις 21:00 ακριβώς.
Κάπου εκεί ξεκίνησε και ο μίνι πανικός όλων και μέχρι να το καταλάβουν, νερά ξεχείλιζαν απο το Κ.Υ. Καλλονής αλλά και απο τα σχολεία Καλλονής με κατεύθυνση στην πλατεία, ανάλογα με την φορά του ποταμού.

Μέσα σε 5 λεπτά, αμάξια έτρεχαν πανικόβλητα φοβούμενοι το μεγαλύτερο κακό, το οποίο τελικά ήρθε!

Στις 21:30 το νερό είχε "αγκαλιάσει το πάρκο Καλλονής, είχε σκεπάσει τους γύρω δρόμους και κατευθύνονταν απειλητικά προς την πλατεία Καλλονής.

Λίγο μετά τις 22:00 τα νερά επεκτείνονταν στους γυρω δρόμους με μεγαλύτερη ένταση, ξεκινοντας παράλληλα να "σκεπάζουν"την πλατεία.

Στις 22:30 όλη η κεντρική πλατεία Καλλονής είχε σκεπαστεί απο νερό, με τα καταστήματα να περιμένουν με αγωνία και οχυρωμένα!

Στις 23:00 η στάθμη του νερού είχε φτάσει στην πλατεία Καλλονής το μισό μέτρο, στα σχολεία Καλλονής το ένα μέτρο, στο Κ.Υ. Καλλονής το 1,5 μέτρο και μπροστά στις καφετέριες Καλλονής επίσης το μισό μέτρο.

Η στάθμη των νερών ξεκίνησε να υποχωρει σίγα σιγά λίγο μετά τις 00:30.

Καταστήματα πλημμύρισαν απο νερό και λάσπη, σπίτια καταστράφηκαν!

Ωστόσο, πάνω που τα πράγματα στην Καλλονή ηρεμούσαν, το χθεσινό ολονύχτιο "θρίλερ" ξεκινούσε στον "Τσικνιά" λίγο μετά τις 00:00. Ο ποταμός "έσπασε" παρασύροντας ζώα, φραγμούς, περιουσίες, δρόμους! 

Εκατοντάδες πολίτες έμειναν ξάγρυπνοι για να βγάζουν νερά απο τα καταστήματα τους, συνεχίζοντας μέχρι και αυτή την ώρα.

Συνεργεία του Δήμου στάλθηκαν απο Μυτιλήνη για να καθαρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την κατάσταση ενώ πυροσβεστικά οχήματα απο Καλλονή, Μυτιλήνη και Πλωμάρι έκαναν συνεχώς αντλήσεις υδάτων!


Το ρεπορτάζ μας συνεχίζεται...

Πηγη kalloninews.gr