Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Ισχυρές καταιγίδες στην Λέσβο και πολικό ψύχος από εβδομάδα (ΦΩΤΟ)

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας


Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη. Αιτία για αυτή την αλλαγή είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο μετατοπίζεται ανατολικότερα από την περιοχή της Ιταλίας, περιοχή η οποία επλήγη ιδιαίτερα τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα από αυτό το σύστημα κακοκαιρίας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα για την περιοχή μας μέχρι και την Κυριακή το βράδυ τα αναμένουμε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά προκαλώντας εκ νέου πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη με τις πιο επικίνδυνες περιοχές αυτή τη φορά να είναι το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία, το κεντρικό-βόρειο-ανατολικό Αιγαίο, η Μακεδονία και η Θράκη.

Από τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού αυτή τη φορά από τα βόρεια προς τα νότια με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 12 με 14 βαθμών κελσίου κατά μέσο όρο αλλά και τις χιονοπτώσεις που την Τρίτη και Τετάρτη θα επισκεφθούν ακόμη και μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ ισχυρές καταιγίδες φαίνεται να σημειώνονται αυτή τη φορά σε Κρήτη και Δωδεκάννησα.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα περιμένουμε από τις πρωινές ώρες της Τρίτης να χιονίσει μέχρι και τα ημιορεινά, ενώ προς το απόγευμα θα χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της πόλης!

Για την Αττική περιμένουμε από το μεσημέρι της Τρίτης να αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Μάλιστα σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στην Τετάρτη να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι δύο ιδιαίτερα κρύες ημέρες με τον υδράργυρο να κατρακυλάει στους -8 με -10 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας προκαλώντας ισχυρό παγετό.
                                                                                                    
Ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης για την Λέσβο








Πηγή newsit.gr