GGO

OYZO

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Κάτοικοι της Λέσβου παλεύουν μόνοι τους για το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος της Λέσβου-Μαζεύουν υπογραφές και τις στέλνουν στον Τσιπρα

Κάτοικοι της Λέσβου παλεύουν μόνοι τους


«Το δίκιο είναι με το μέρος μας, χρειάζεται να φέρουμε και το νόμο με το μέρος μας», είναι το σύνθημα της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε το καλοκαίρι για να σπάσει ο Δήμος-τέρας της Λέσβου.

Ήδη έχουν σταλεί 4 επιστολές στον πρωθυπουργό, με χιλιάδες υπογραφές κατοίκων σε χωριά του νησιού, που ζητούν την δημιουργία περισσότερων Δήμων, οι οποίοι θα λειτουργούν στην πράξη ως Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ.

 Η περίοδος των έξι βασανιστικών χρόνων μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη" στο νησί μας, η τιμωρητική από κάθε άποψη για  ένα  έκαστο  ΛΕΣΒΙΟ, κοντολογίς για όλο το ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΛΑΟ, πρέπει  πιά να λήξει.  Τούτο έχει γίνει συνείδηση σ΄όλους μας και στην καμπάνια μας για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ συστρατεύονται το  ένα μετά το άλλο τα χωριά μας.

Στην αρχή η Ανεμώτια, μετά η Ερεσ'ος, μετά η Άντισσά και τελευταία η Άγρα . Χθες οι 507 υπογραφές στη Διακήρυξή μας που συνοδεύουν την 4η επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό  κατατέθηκαν με πρωτόκολλο  στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (παρακαλώ διαβάσετε την χθεσινοβραδυνή ανάρτησή μου στο ομώνυμο Ιστότοπο "ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ").

Αυτές τις μέρες θα κατατεθεί η 5η επιστολή μας με τις υπογραφές των συναγωνιστών μας απ' το Μεσότοπο. Θα ακολουθήσουν το Σκαλοχώρι, το Σίγρι, η Καλλονή, τα Χίδηρα  και σιγά σιγά όλα τα χωριά μας αλλά και η ίδια η Μυτιλήνη. Συνεχώς δε στον συστρατεύονται μαζί μας  συμπατριώτες μας κοινωνικού εκτοπίσματος και αντίστοιχης αναγνώρισης  που βοηθούν στο πλάτεμα του αγώνα μας. Αντίπροχθές ο Στρατής Παπαδέλλης στην Ανεμώτια, προχθές ο Κώστας Αχλώπτας στην Ερεσό, χθές ο Τάκης Ψωμαδέλλης στην Άντισσα, σήμερα ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης στην Άγρα και το Μεσότοπο. Αύριο ο Απόστολος Αθανασιάδης  στο Σίγρι, ο Κ.Λιάδέλλης  στα Χίδηρα, ο Μιχάλης Πολυπαθέλλης στον Ευργέτουλα , ο..., ο ... , ο.....στην Καλλονή, ο... στο Μόλυβο,  κ.άλ
Ήταν μια στάλα στην αρχή,  που γίνεται σιγά - σιγά ποτάμι και θα πλατύνει σα  θάλασσα.

 ΕΤΣΙ,  οι εκλογές του 2019 θα  γίνουν με ΣΠΑΣΜΕΝΟ  ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΡΑΣ, με περισσότερους του ενός Δήμους.  Και τούτο γιατί όπως ΄γράφαμε στην 4η, την τελευταία επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό, γιατί : 

«Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Χρειάζεται να φέρουμε και το νόμο με το μέρος μας.» 
Απευθυνόμαστε τώρα σε σας τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης τα ΜΜΕ του νησιού μας  και σας ζητούμε να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ. Πιστεύουμε ότι δεν μας γυρίσετε την πλάτη...
<< Πρωτοκολλήθηκε σήμερα η 4η επιστολή μας με τις 507 υπογραφές των συναγωνιστών της ΑΓΡΑΣ.

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε η 4η επιστολή μας σήμερα, μετά τις δύο μέρες των μέτρων στο κέντρο της Αθήνας με την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα στη χώρα μας.

Η επιστολή μας αυτή (την διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή μου) συνοδεύεται με τη Διακήρυξή μας που την έχουν υπογράψει 507 φίλοι και συναγωνιστές μας της Άγρας.
Η επιστολή μας έκλεινε με την ακροτελεύτια παράγραφο «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Χρειάζεται να φέρουμε και το νόμο με το μέρος μας.» 

Εν τω μεταξύ ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης που πρωτοστάτησε στο μάζεμα των υπογραφών αυτών της Άγρας, άξιος συναγωνιστής μας, ενστερνισμένος στο ακέραιο την αναγκαιότητα να πάψει πιά να υπάρχει ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, με πληροφόρησε ότι έχει έτοιμες να μου στείλει τις υπογραφές των νέων συναγωνιστών μας απ΄ το χωριό του τον Μεσότοπο. Τούτες θα συνοδεύουν την 5η επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό που θα κατατεθούν το επόμενο 15μερο.

Μάνο, επίτρεψέ μου να παροτρύνω εσένα και όλους τους άλλους που έχουν ενστερνιστεί την ίδια με μας πίστη, βαρβαριστί « keep on going ». >>

Η 5η επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό μαζί με τις υπογραφές των φίλων συναγωνιστών του Μεσοτόπου ετοιμάζεται.

Μετά την προχθεσινή κατάθεση-πρωτοκόλληση της επιστολής μας που συνοδευόταν με την διακήρυξή μας; που είχαν υπογράψει οι 507 φίλοι της ΑΓΡΑΣ ετοιμάζουμε την νέα επιστολή μας.

Προκειμένου να σηματοδοτήσουμε ότι εμείς οι ΛΕΣΒΙΟΙ έχουμε νοιώσει βαθιά στο πετσί μας βιώνοντας καθημερινά" την εξ αντικειμενικών λόγων αναγκαιότητα για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ " όπως μας είχε πληροφορήσει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Εσωτερικών (απαντώντας μας σχετικά στη πρώτη μας επιστολή με τις υπογραφές των συναγωνιστών της Ανεμώτιας τον περασμένο Ιούλιο) αυτό που χρειάζεται, είναι να παραθέσουμε χαρακτηριστικής σημασίας παραδείγματα που να δείχνουν ότι ο "ΜΥΤΗΛΙΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ" που μας επέβαλε ο "Καλλικράτης" μας έχει κάνει δούλους μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Παραδείγματα όπως αυτά που αναφέρονταν στην 4η επιστολή μας ( Γηροκομείο Άντισσας, Στάδιο Καλλονής) θα κατέδειχναν άμεσα το μέγεθος του προβλήματός μας. Έτσι επειδή δεν γνωρίζω όλα τα τοπικά θέματα κάθε χωριού μας όποιος θα ήθελε θα μπορούσε να καταθέσει σχετικά, εδώ σ' αυτή την ίδια θέση του site μας αυτού . Μη ξεχνάτε ότι όλοι όσοι είσαστε μέλη του, μπορείτε και να καταθέσετε ελεύθερα τις σκέψεις σας, χωρίς καμμία προέγκριση, κ.λπ.. Όλοι μας συμβάλλουμε όπως ο καθένας μπορεί για το κοινό μας στόχο. 

Σύνθημά πάγιο ας γίνει για όλους μας : « Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Χρειάζεται να φέρουμε και το νόμο με το μέρος μας.» >>

Με πολλούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα./

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com