Προκαλεί ο Μουζαλας-Θέλει να καταστρέψει τα νησιά: «Θα γίνουν κλειστά κέντρα σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο»-Σε Καρα Τεπε και Λαρσο τα νέα κέντρα

Έκκληση στους νησιώτες να αποδεχθούν και να συμβάλουν στην κατασκευή των χώρων υποδοχής για τους μετανάστες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτική


Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ είδη έχουν βρει τους κατάλληλους-"ακατάλληλους" χώρους κατασκευής νέων κλειστών hot spot στις περιοχές του Καρά Τεπέ και της Λαρσου στην Μυτιλήνη.

Έκκληση στους νησιώτες να αποδεχθούν και να συμβάλουν στην κατασκευή των χώρων υποδοχής για τους μετανάστες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτική Γιάννης Μουζάλας, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά κινδυνεύει η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ και την Τουρκία. «Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η συμφωνία» είπε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναγνωρίζοντας ότι οι πρόνοιές της είναι δύσκολες και πως επί της ουσίας λόγω αυτών παραμένουν οι μετανάστες στα νησιά.

Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «υποκινεί καταστάσεις για να μην φτιαχτούν κλειστά κέντρα στα νησιά» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο «να κατασκευάσει κλειστά κέντρα στη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, αλλά επιδιώκει την ευρύτερη συναίνεση». Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι από τη συμφωνία, δεν είναι δεσμευμένη η κυβέρνηση να κάνει την ταυτοποίηση στα νησιά, ενώ υποστήριξε πως «η ΝΔ δεν είναι αντίθετη να γίνουν τα κλειστά κέντρα, αλλά όπου σηκώνει να γίνουν χωρίς να υπάρχει βάρος».

Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τον δήμο Χίου ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία να δημιουργηθεί το στρατόπεδο στο ΧΑΔΑ και απέκρουσε τις επικρίσεις του δημάρχου Μ. Μπουρνούς που παρενέβη επίσης στην εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε.


«Υπάρχει πλέον έλλειψη εμπιστοσύνης, λόγω της κακής διαχείρισης των μεταναστών που τους αφήνουν να είναι εκτός των κέντρων» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουρνούς ενώ παραδέχθηκε ότι το υπουργείο αποδέχθηκε την πρόταση που είχε κάνει αρχικά ο ίδιος ο δήμος.